Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt lærlingenetværk kan blive landsdækkende

En lokal ide og en initiativrig håndværksmester kan blive til et landsdækkende netværk, og Dansk Håndværk er klar til at tage ideen op

Del artiklen på

I april fik en snedkermester i Sorø ideen om, at hans lærlinge skulle vide mere om, hvad unge med en anden håndværksmæssig uddannelse går og laver. De skulle sættes sammen i et netværk af lokale virksomheder, hvor de udveksler viden og får inspiration i deres arbejde.
 
Manden bag ideen er Lars Mouritsen, indehaver af virksomheden Kopp Sorø, som selv har haft mange lærlinge gennem årene. Og hvis det står til håndværksmestrenes arbejdsgiverforening, vil ideen brede sig til resten af landet:
 
- Det er et flot initiativ, der giver både lærlige og virksomhederne inspiration. De unge skal jo samarbejde med andre håndværkere til dagligt, og så er det en stor fordel at have have set, hvordan andre firmaer fungerer og kende nogle af deres medarbejdere, forklarer direktør i Dansk Håndværk Morten Frihagen.
 
Lokalt samarbejde
Dansk Håndværk opfordrer derfor virksomheder i andre dele af landet, til at tage den gode ide op:
 
- Virksomhederne har jo tit et fast samarbejde med kolleger i deres lokalområder, så det vil være naturligt at en tømrervirksomhed går sammen med en den lokale murer, malermester, smedevirksomhed og elektriker om at lave et lærlingenetværk. Det kan eksempelvis være med fire møder i løbet af et år, hvor de unge på skift mødes i hver deres virksomhed og bliver vist rundt af den pågældende lærling, forklarer Morten Frihagen.

Et netværk kan samtidigt være med til at styrke stoltheden over godt håndværk.
 
- Når lærlingen selv skal fortælle om sit fag, sætter han selvfølgeligt fokus på de opgaver, der kræver noget særligt og dermed det, han er stolt af at kunne - det håndværk, som han gerne vil vise frem. Men nok også på de problemer med opgaverne, der kan opstå ved et byggeri, når flere fagområder skal samarbejde i forskellige rækkefølger. Det vil give en forståelse for, hvordan man bør samarbejde, mener arbejdsgiverdirektøren.
 
Nye netværk på landsplan
Når Dansk Håndværk tager ideen op, skyldes det, at virksomheden i Sorø er en af de knapt tusinde håndværkere, der er medlem af organisationen. Og det giver mulighed for at bringe ideen ud til mange andre:
 
- Lars Mouritsens ide er så god, at den fortjener at blive taget op mange andre steder. Men de unge skaber ikke selv deres netværk - det er en opgave, som mester skal afsætte et par timer til. Men vi kan som arbejdsgiverorganisationer give dem et par hurtige arbejdsredskaber til, hvordan de gør. Så jeg vil tage ideen op næste gang, vi har møde i Håndværksrådets Uddannelsesudvalg. For lige netop i den sammenhæng kunne det være naturligt at lave en koodinering. Håndværksrådet består jo netop af virksomheder fra mange forskellige fag. Men hvis der er nogen, der vil starte et lokalt netværk, er de meget velkomne til at kontakte vores medlemskoodinator i Dansk Håndværk. Så vil vi gør hvad vi kan, siger Morten Frihagen.

-kj

Læs mere om Byggeri

7/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.