left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Nyt netværk skal booste cirkulære byggematerialerFoto: Lendager Group.

Nyt netværk skal booste cirkulære byggematerialer

Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet har taget initiativ til at fremme udviklingen af cirkulære byggematerialer, og det er gratis at være med

Del artiklen på

Byggevareproducenter spiller en afgørende rolle i den cirkulære omstilling af byggebranchen. Derfor etablerer Videncenter for Cirkulær Økonomi i Byggeriet (VCØB) nu et nyt netværk for producenter og produktudviklere af byggevarer sammen med Dansk Byggeri Byg og Danske Byggecentre.

Baggrunden er, at der er behov for øget genbrug og genanvendelse for at nå Danmarks ambitiøse mål om en grønnere affaldssektor og mere cirkulær økonomi. Og da bygge- og anlægsaffald udgør ca. 40 % af alt affald i Danmark, er der ingen vej uden om en hastig cirkulær udvikling af byggeriet.

Det nye netværk etableres under slagordet ’Kom videre med Cirkulære Byggematerialer’, og det er åbent for alle i byggebranchen med interesse i cirkulær udvikling. Det er dog primært målrettet producenter af byggevarer, der enten allerede er godt i gang eller gerne vil etablere en forretningsmodel ud fra den cirkulære tankegang.

- Vores mål med det nye netværk er, at producenter og produktudviklere kan møde andre, der også udvikler byggematerialer og står med nogle af de samme udfordringer ift. cirkulær udvikling. Vi vil skabe et forum, hvor de via spændende indlæg og drøftelser kan videndele, erfaringsudveksle og inspirere hinanden til at udvikle cirkulær økonomi og cirkulære byggematerialer, siger projektleder i VCØB, Maria Ekblad siger.

De problemstillinger, der vil komme på netværkets program, vil ligge inden for temaer som lovgivning, dokumentation af egenskaber, adgang til materialer fra nedrivninger, sporbarhed, den nye affaldsbekendtgørelse, cirkulære partnerskaber, cirkulære forretningsmodeller, støttemuligheder og konkrete cirkulære udviklingsprojekter.

Det første møde er virtuelt og finder sted den 26. februar 2021 fra kl. 9.00-11.00. Man kan bl.a. høre om cirkulær produktudvikling hos virksomhederne Burnt Wood og Fischer Lighting. Man kan tilmelde sig her. Der vil være flere møder årligt, og man behøver ikke deltage i alle, men kan vælge dem, man er særligt interesseret i.

-kj

Læs mere om Byggeri

27/1 2021
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.