left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Open-air biograf på toppen af KøbenhavnFra den kommende rooftop bliver der udsigt over Kongens Have, Rosenborg Slot og Københavns tårne.

Open-air biograf på toppen af København

Det Danske Filminstitut bygger en 1500 m2 filmtematiseret rooftop på taget af Cinematekets fem etager høje karrebygning på Gothersgade i København

Del artiklen på

Med en ny open-air biograf på taget af Cinemateket i hjertet af København bliver det fremover muligt at nyde filmklassikere med udsigten over byen som unik kulisse.

- Ambitionen er at udnytte den spektakulære udsigt og skabe et markant udendørs filmkulturelt samlingspunkt, hvor gæsterne kan få både seriøse og underholdende filmoplevelser under åben himmel. Vi kommer desuden til at supplere filmformidlingen med en interaktiv open air-udstilling bestående af en række spots med forskellige filminstallationer, siger Jakob Buhl Vestergaard, der er vicedirektør i Det Danske Filminstitut.

Rambøll har designet Filminstituttets Rooftop med øje for den eksisterende bygningsstruktur, de filmiske installationer og under hensyn til naboer og udsigtsmulighederne.

Stålstrukturen på taget gør det muligt at etablere fleksibel overdækning af open-air biografen.

For at skabe en sammenhæng og et udtryk, der spiller sammen med det eksisterende byggeri og det filmiske univers, tager designet afsæt i den gamle bygnings materialepalette. Nye bygningsvolumener på taget er udformet med afsæt i den karakteristiske udvendige stålstruktur på den ikoniske gangbro over Vognmagergade. Stålstrukturen på taget gør det samtidig muligt at etablere fleksibel overdækning af open-air biografen, så publikum kan sidde beskyttet i det lunefulde danske vejr.

- Hele rooftop’ens layout er programmeret som en sammenhængende opdagelsesrejse i det danske filmunivers med forskellige tematiserede installationer i forening med grønne oaser og en cafe med både inden- og udendørs servering, siger Siri Stokholm Carlsen, der er Rambølls sagsarkitekt på projektet.

Byggeriet af Filminstituttets nye Rooftop indledes i juni med forventet åbning for publikum i marts 2021. Igangsættelse af byggeriet forudsætter endelig byggetilladelse fra Københavns Kommune.

-kj

Læs mere om Byggeri

3/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.