Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Opgiver kampen mod betalingsbroDen tidligere pilot og MF'er Stefan G. Rasmussen forstår ikke beslutningen om en betalingsbro ved Frederikssund

Opgiver kampen mod betalingsbro

Stefan G. Rasmussen opgiver kampen mod betalingsbro ved Frederikssund. Ombudsmanden har afvist at tage stilling i sagen, selv om den valgte betalingsmodel, er ’hullet som si’

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Han bragte som pilot en havareret flyvemaskine til landing med alle passagerer og besætningsmedlemmer i live.

Han har som politiker kæmpet sine kampe, men han har måttet give op over for Folketingets vedtagelse af, at den kommende bro over Roskilde Fjord ved Frederikssund skal være en betalingsbro.

- Min kamp er kommet til en milepæl, idet Folketingets Ombudsmand nu har sendt mig hans endelige afgørelse i denne sags videre forløb på Christiansborg. Det er selvfølgelig dybt beklageligt, at jeg dermed må ’give op’, men jeg fornemmer desværre, at mine evner ikke rækker videre i denne sag, skriver Stefan G. Rasmussen til BygTek.

Han har primært angrebet grundlaget for Folketingest beslutning for værende et ’fejlagtigt og uacceptabelt’ beslutningsgrundlag, og han efterlyser derfor nu et ’borgeroprør’ under devisen - Broafgift? Nej Tak!

Strider mod alt
Det tidligere folketingsmedlem Han undrer sig over, at ombudsmand ikke vil gribe ind over for en lovgivning, der efter Stefan G. Rasmussens mening ’strider mod alt’, hvad han har lært om fornuft i Danmark:

- Men jeg er tilsyneladende den eneste, der konkluderer, at det beregningsgrundlag, der ligger til grund for en del af beslutningen omkring en betalingsmodel, er hullet som si, og de vil IKKE holde en meter i virkeligheden, hvilket så senere vil afstedkomme en økonomisk bommert på samfundets konto, siger den tidligere pilot.

Han peger, at Vejdirektoratet driver virksomheden ’Fjordforbindelsen, som skal sikre,
at indtægterne på betalingsbroen er store nok til at ’betale regningen’. Men samtidig er Vejdirektoratet også givet bemyndigelse til, at kunne regulere trafikken på den gamle bro, og således tvinge trafikanterne over på den nye bro med betalingsafgift.

Ulovlig på gasnettet
Ifølge Stefan G. Rasmussen er selvsamme ’forretningsmodel’ kendt ulovlig af Energiministeriet, når det gælder gas-infrastrukturen.

- Uanset, hvordan man vender og drejer det, vil der blive en skævvridning af daglige transportomkostninger for borgerne i samme kommune - Frederikssund - alt afhængig af om de bor vest for Roskilde fjord, eller øst for denne. Hvilken kommune i dette land ville være fornøjet med, eller acceptere en sådan skævvridning? Man skal da være mere end nærsynet, hvis man ikke kan se, at det er konkurrenceforvridende for erhvervslivet, lyder budskabet.

Skal være gratis
Stefan G. Rasmussen henviser til økonomisk teori med den konklusion, at veje og broer skal kunne benyttes gratis. I modsat fald bliver de ikke benyttet optimalt:

- Det er jo dumt! I eksempelvis Frankrig koster det penge at køre på motorvejene. Derfor kører alt for mange biler – herunder lastbiler - på de almindelige landeveje med det resultat, at der sker mange flere trafikulykker og en langsommere transporttid. Med andre ord, så er vi altså på vej til at lave noget i Frederikssund, som strider imod alt snusfornuft, men som den juridiske verden ikke kan forhindre. Det forstår jeg simpelthen ikke, slutter en desillusioneret Stefan G. Rasmussen.

Læs mere om Byggeri

14/8 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder