left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Opkvalificer din medarbejder og få lønnen dækket 100 procent- Det er rigtig godt, hvis ansatte både kan bevare deres arbejdsplads og komme tilbage på den anden side af krisen med ny viden og flere kompetencer, siger Peter Hummelgaard.Foto:Keld Navntoft

Opkvalificer din medarbejder og få lønnen dækket 100 procent

For at undgå fyringer er der under Corona-krisen lavet en model, hvor medarbejdere kan blive opkvalificeret. Her vil også byggevirksomheder kunne få dækket lønnen op til 100 procent

Del artiklen på

Samfund - Corona-krise

En række aftaler mellem arbejdsmarkedets parter og kursusudbydere giver nye muligheder for, at medarbejdere kan beholde deres arbejde fremfor at blive fyret. Og bonus er, at medarbejderne kan vende tilbage til virksomheden med styrkede kompetencer.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard siger:

- Vi kan alle se på ledighedstallene, at situationen bliver værre og værre, og at krisen er alvorlig. Derfor har regeringen sat initiativer og hjælpepakker i værk for godt 285 mia. kroner. Jeg er samtidig glad for at se disse branchespecifikke initiativer, der supplerer regeringens tiltag, og jeg vil gerne rose aktørerne for at tænke kreativt i disse svære tider.

Dækker op til 100 procent løn
Modellen går ud på, at arbejdsmarkedets parter, uddannelsesinstitutioner og Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering i fællesskab sammensætter et opkvalificeringsforløb, der er målrettet specifikke brancher. Det kan fx være kompetencer målrettet salg og service inden for restaurationsbranchen.

Virksomhederne får dækket op til 100 procent af lønudgifterne, mens medarbejderne deltager i fjernundervisningen. Lønnen bliver dækket gennem VEU-godtgørelse og suppleres eventuelt af midler fra overenskomstens kompetencefond.

Nu er også byggeriet med
Modellen blev først taget i brug i service-, turisme-, hotel- og restaurationsbranchen, og siden er blandt andet byggeriet og offshore-branchen kommet til. Samtidig er flere andre brancher på vej med aftaler, som sikrer, at medarbejderne kan blive opkvalificeret og fastholdt, mens virksomhederne får dækket lønudgifterne i uddannelsesperioden.

- Det er rigtig godt, hvis medarbejderne både kan bevare deres arbejdspladser og komme tilbage til arbejdet på den anden side af krisen med ny viden og flere kompetencer, som virksomhederne kan drage nytte af. Det kan hjælpe med at få sat skub i væksten, når danskerne igen kan vende tilbage til deres arbejde, siger Peter Hummelgaard.

-jhn

Læs mere om Covid 19 Job-VEU modellen (PDF)Her

Læs mere om Byggeri

6/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.