Aktuelle nyheder - Byggeri

Overenskomst i byggeriet er på pladsDansk Håndværks formand, Niels Techen, er godt tilfreds me den nye overenskomst

Overenskomst i byggeriet er på plads

Ny overenskomstaftale for landets håndværksvirksomheder mellem Dansk Håndværk og 3Fs byggegruppe

Del artiklen på

Efter ugers forhandlinger har Dansk Håndværk og 3Fs byggegruppe indgået aftale om en fornyet treårig overenskomst. Aftalen sikrer en god lønudvikling og stabile forhold for de virksomheder og medarbejdere, der er omfattet, og der er sat særlig fokus på kompetenceudvikling for at styrke den langsigtede udvikling og faglighed i branchen.

Formand for Dansk Håndværk, Niels Techen, er godt tilfreds med aftalen, som rummer en særlig fornyelse, når det det gælder om at forebygge problemer:

- Vi har aftalt en ekstraordinær indsats for både at få flere lærlinge i branchen og få flere i et uddannelsesløft fra ufaglært til faglært, siger Niels Techen.

Fair og lige konkurrence
Formanden for byggegruppen i 3F, Kim Lind Larsen, lægger vægt på den fortsatte indsats for at sikre medlemmernes vilkår:

- Vi er også enige om styrke indsatsen for fair og lige konkurrencevilkår i branchen, baseret på overenskomstens grundlag. Derfor iværksætter de to organisationer nu en fælles kampagne, hvor de tager rundt til virksomheder og medarbejdere og faciliterer den udvikling, siger han videre.

Dansk Håndværk og 3F vil sammen forsøge at komme overenskomstmæssige problemer i forkøbet ved, at virksomheder og medarbejdere får tilbudt konkret rådgivning af en konsulent, som hjælper med at gennemgå personale- og lønforhold hos de virksomheder, der ønsker det, i forhold til overenskomsten, så problemer og konflikter på den måde undgås.
Indsatsen finansieres og støttes af parterne i fællesskab.

DanB

Læs mere om Byggeri

14/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.