Aktuelle nyheder - Byggeri

På vej mod CO2-neutral affaldshåndteringDamifo ser store muligheder i regeringens oplæg til CO2-neutral affaldshåndtering.

På vej mod CO2-neutral affaldshåndtering

Dansk Miljøforbedring - Damifo – skal nu være med til at sikre, at en række sjællandske kommuner kommer tættere på regeringens mål om CO2-neutral affaldshåndtering i 2030

Del artiklen på

Når der fremover afleveres kasserede byggematerialer og byggeaffald som vinduer, døre, jord og beton fra renoveringer og nedrivninger til det kommunalt ejede Argo, vil det være miljøvirksomheden Dansk Miljøforbedring - Damifo, der står for genanvendelsen af materialerne.

Damifo, der modtager og genanvender materialer og affald fra byggeriet, har nemlig vundet udbuddet hos Argos genbrugspladser og modtager nu materialer fra genbrugspladserne i Odsherred.

- Vi er naturligvis glade og stolte over at blive betroet opgaven med genanvendelse af materialer fra flere genbrugspladser i Odsherred. Det skaber flere arbejdspladser og er samtidig godt for klima og miljø, siger salgschef Lars Lykke fra Damifo.

Stort set alt skal genanvendes
Damifo er glade for at kunne bidrage til, at regeringens målsætning om en CO2-neutral affaldshåndtering i 2030 kan lykkes. Målsætningen er helt i tråd med Damifo bestræbelser på at udnytte tilgængelige ressourcer på en mere intelligent og bæredygtig måde.

- Visionen hos Damifo er at genanvende stort set alt, hvad vi modtager på pladsen. Det får os til at tænke ud af boksen ved upcycling, og stort set alt genanvendes, når vi modtager det. Betonen laver vi om til nyt, småt beton (knust beton 0-32mm), den rene jord bliver kvalificeret og harpet til ny muldjord. Glas omdannes til genbrugsmaterialer, og genanvendes til ny glas hos en godkendt modtager, hvor glasset bl.a. kan bruges til flasker, siger Lars Lykke.

-kj

Læs mere om Byggeri

18/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.