Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Partnerskabsaftale afløser klausuler

Dansk Byggeri Lolland-Falster, Lolland Kommune og Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster indgår aftale, som skal sikre flere lærlinge til bygge- og anlægsbranchen

Del artiklen på

Den 15. november indgår Dansk Byggeri Lolland-Falster en partnerskabsaftal med Lolland Kommune og Center for Erhvervsrettede uddannelser Lolland-Falster. Den skal sikre, at flere unge efter folkeskolen søger uddannelse indenfor bygge- og anlægsbranchen. Samtidig suspenderes de lærlinge klausuler, som Lolland kommune tidligere har indført i udbud af deres bygge- og anlægsprojekter i aftaleperioden.
 
- Dåbsattesten hos mange af vores svende viser, at der vil komme stor afgang fra bygge- og anlægsbranchen i de kommende år. Derfor er vi nødt til at gå nye veje for at få de unges øjne op for en faglært uddannelse, siger Steen Koch Rasmussen, formand for Dansk Byggeri Lolland-Falster.
 
Bedre kontakt med erhvervslivet
Der er flere elementer i partnerskabsaftalen, der skal sikre tilgangen af folkeskoleelever til erhvervsuddannelserne. Elever skal i løbet af deres folkeskoletid blandt andet høre om, opleve og arbejde med ting, der motiverer til at tage en faglært uddannelse.
 
- Vi har i en periode haft en tilsvarende aftale med Guldborgsund Kommune, og der har nogle 7. klasser været igennem et forløb med undervisning og oplevelser på en større lokal byggeplads. Tilbagemeldingerne fra både elever og lærere er positive. Så vi er på rette vej, siger Steen Koch Rasmussen.

-kj

Læs mere om Byggeri

15/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder