Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Penge til udvikling af landsbyer

Dansk Byggeri giver håndslag til regeringens afsættelse af otte millioner kroner til at styrke landsbyer og landdistrikter

Regeringen har åbnet for ansøgninger til Landdistriktspuljen på otte millioner kroner. Størstedelen af midlerne er rettet mod initiativer under Den moderne landsby - lokal udvikling gennem levedygtige landsbyer. Hos Dansk Byggeri bliver initiativer vel modtaget.
 
- Det er midler, der falder på et tørt sted til et vigtigt område. Udviklingen og modernisering af landsbyerne er vigtige indsatsområder. Stadig flere landsbyer særligt i de danske yderområder står halvtomme hen. Derfor er de initiativer, som puljen kan understøtte vigtige, siger chefkonsulent i Dansk Byggeri, Anne Gram, og fortsætter:
 
- Jeg håber, at det kan være med til at skabe liv og fælles samlingspunkter i landsbyerne i form af forsøg med for eksempel modernisering af forsamlingshuse, udvikling af spisesteder eller turistattraktioner. Initiativer som netop kan være med til at understøtte det særlige, som landsbyerne kan i forhold til de store byer - nemlig det særlige fællesskab.  
 
Affolkning af landdistrikter og landsbyer er en global megatrend. Folk flytter i hele verden fra land mod by. Danmark er ingen undtagelse i den sammenhæng. Det Økonomiske Råd vurderede i 2016, at befolkningsandelen alene fra 2010 til 2015 er faldet med 26 % i de danske yderområder i forhold til bykommunerne.
 
- Skal de danske landsbyer gå imod den udvikling og både fastholde eksisterende borgere og tiltrække nye, så kræver det, at landbyerne moderniseres og udvikles løbende, så de matcher borgernes behov. Ellers ender landsbyerne nemt i en negativ spiral, hvor de erhvervsaktive borgere flytter, og der ikke kommer nye til, forklarer Anne Gram.
 
Hun tilføjer, at det ydermere kan blive svært at drive virksomhed i området, når der ikke er tilgængelig kvalificeret arbejdskraft. I sidste ende kan det dermed også føre til virksomhedsflytninger eller lukninger.
 
- På den baggrund finder Dansk Byggeri det vigtigt, at udviklingen og moderniseringen af landsbyerne prioriteres både politisk og økonomisk - også fremadrettet, siger Anne Gram.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/8 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsafsætningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerGrøn energiHurtig porteIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerKranerLamellerLandinspektørLejderLimtræLofterMalingMaskinstyringMultistigerOmbygningPanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkruefundamenterSkure og modulerSokkelrenderSpieringskranSportsløsningerStålåseStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningSøjlerTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonTræbroerUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægsaveVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder