Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

 Platform for Bæredygtigt ByggeriDet Biologiske Hus er et bæredygtigt boligkoncept, designet af arkitektfirmaet EenTilEen. Bygningen er udstillet i Huset Middefart.

Platform for Bæredygtigt Byggeri

På P-BB.dk kan man sammenligne, hvordan byggematerialer bidrager til bæredygtigt byggeri

Del artiklen på

Sammen med den stigende efterspørgsel på bæredygtigt byggeri, vokser behovet for at få overblik over forskellige byggeprodukters egenskaber og ydeevne. På P-BB.dk kan byggeriets aktører søge i den nye database over produkter til anvendelse i bæredygtigt byggeri.

Det er Molio, Byggeriets Videnscenter, der har skabt databasen sammen med erhvervsnetværk, Miljøforum Fyn og softwareudvikler, Processio. Databasen leverer en oversigt over produkter, som enten har bæredygtige egenskaber eller som bidrager til et mere bæredygtigt byggeri.

- Vi tilbyder en samlet produktdatabase, der hurtigt og nemt kan parre brugernes specifikke behov med de helt rigtige, bæredygtige produkter, siger Christian Lerche, direktør i Molio.

- Der har været forskellige tilløb til at få udviklet en fælles database som denne, og vi mærker derfor stor interesse og opbakning i branchen blandt virksomheder, organisationer og netværk, der arbejder for udbredelsen af det bæredygtige byggeri.

Synliggørelse af producenter
I MiljøForum Fyn oplever man en øget efterspørgsel efter produkter til bæredygtigt byggeri, når der afholdes markedsdialoger.

- Vi ser platformen som det rigtige værktøj til at synliggøre producenter, der kan levere de energirigtige, miljøvenlige og sunde materialer, der kan opfylde krav til anvendelse i bæredygtigt byggeri, siger Birgitte Junge, forretningsudvikler i MiljøForum Fyn.

- Vi er overbeviste om, at det vil styrke deres forretning, hvis det bliver nemmere at udstille og sammenligne produkterne.

Dokumentation for bæredygtighed
Det har været afgørende for parterne bag P-BB, at de produkter, man kan finde i databasen også lever op til de egenskaber, de lover. Derfor kan leverandøren registrere produkter i databasen sammen med dokumentation for miljøcertificering, EPD, certificering i forhold til indeklima samt evt. indhold af miljøbelastende stoffer, LCA eller social bæredygtighed. P-BB læner sig op af DGNB’s kriterier, så oplysninger fra databasen kan anvendes i forbindelse med certificering af byggeriet samlet set.

Brugerne af databasen kan filtrere deres ansøgninger efter de nævnte kriterier. Hvis en leverandør ikke har en certificering eller anden officiel dokumentation, kan leverandøren beskrive produktet og dets egenskaber under en Tro- og love-erklæring. Dermed placeres der et ansvar for, at de registrerede data er valide.

- Det er super for branchen, at vi nu får et opslagsværk, hvor man kan finde informationer om produkternes bæredygtighed. Dampa håber på, at det kan give os mulighed for at komme i tidlig og konstruktiv dialog med rådgivere, så de får øjnene op for, at Dampas lofter lever op til kravene om bæredygtighed, siger Jan Frydenlund, salgschef hos Dampa.

Uafhængig af offentlig støtte
Det er gratis at søge efter produkter på P-BB.dk. Platformen er finansieret ved producenternes køb af adgang til databasen. Derfor er P-BB uafhængig af organisationer og offentligt finansiering.

- Vi har valgt en forretningsmodel, som betyder, at P-BB på sigt skal kunne finansiere sig selv. Det mener vi, er det mest solide og langsigtede perspektiv, der bedst sikrer en fortsat udvikling at databasesiden, som det nationale opslagsværk for byggematerialer til anvendelse i bæredygtigt byggeri, siger Christian Lerche.

Plads til flere samarbejdspartnere
Version 1.0 af P-BB er netop lanceret, men der er rig mulighed for at være med til at påvirke værktøjet fremover med erfaringer om byggemetoder, lovmæssige foranstaltninger og økonomiske fordele ved bæredygtighed i byggeriet.

- eca

 

Læs mere om Byggeri

12/10 2017
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPerforerede panelerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder