Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Politiet: Værktøjstyverier blusser op igen

Politiet: Værktøjstyverier blusser op igen

I Midt- og Vestjyllands Politikreds har der hen over sommeren været alt for mange tyverier, hvor dyrt værktøj af forskellige mærker som Bosch, Dewalt, Hilti, Makita og Milwaukee er blevet stjålet fra håndværkernes firmabiler

Del artiklen på

Midt- og Vestjyllands Politi opfordrer nu igen håndværkere, installatører, montører m.fl. til at følge nogle simple forebyggelsesregler, der kan dæmme op for tyverier af dyrt værktøj fra håndværkerbiler.

Det er især firmabiler, der om natten og i weekenderne står parkeret i private boligområder, der er udsat for disse tyverier, og som det ser ud i øjeblikket, lader det til, at tyverierne fortsætter. Derfor opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi endnu en gang håndværkere til at tænke over, hvor man parkerer firmabilen:

- Parkér bilen et synligt sted, hvor nogen kan holde øje med den og en tyven dermed vil frygte at blive overvåget.

- Parkér bilen op ad stakit, hæk eller mur, så varerummet er svært tilgængeligt. Tænk over, hvad du har med i bilen.

- Værktøjet bør placeres, så det ikke er synligt udefra - om muligt kan ekstraordinært dyrt værktøj helt fjernes fra bilen og opbevares et sikkert sted. Mærk dit værktøj - enten synligt eller usynligt. Usynlig mærkning kan foretages med Microdot eller DNA-lak. Synlig mærkning kan foretages ved hjælp af et indgraveringssæt, som kan lånes ved det lokale politi.

- Sæt et klistermærke på bilen, så tyven kan se, at værktøjet er mærket.

- Hav altid en ajourført liste over dit værktøj med mærke, serienumre m.v. – gerne med fotos.

- Ved tyveri skal du fortælle politiet, at dit værktøj er mærket.

- Sæt evt. videoovervågning der, hvor bilen er parkeret eller sæt trådløse alarmer i bilen

- Dyrt værktøj kan udstyres med GPS-tracker, Microdot- og DNA-kit

Hvis værktøjet er mærket med DNA-lak, kan det ses med UV-lys, og politiet kan hurtigt tjekke, om værktøjet er stjålet, finde værktøjets ejermand – og måske endda finde frem til gerningspersonen. Anvend eventuelt videoovervågning, alarm eller GPS

Midt og Vestjyllands Politikreds oplyser, at man tidligere har haft succes med at rette fokus på problemet:

- Opmærksomheden i september havde en rigtig god umiddelbar effekt og antallet af indbrud faldt. Desværre ser vi nu igen en stigning af disse tyverier og derfor opfordrer Midt- og Vestjyllands Politi til, at de simple tiltag genopfriskes og bliver en naturlig og permanent procedure i branchen. Ved at lave permanente ændring i forbindelse med eksempelvis parkering af firmabilen og opbevaringen af dyrt værktøj håber vi, at effekten kan bevares og tyverierne nedbringes, lyder det fra Midt og Vestjyllands Politikreds.

-cmn

Læs mere om Byggeri

15/11 2016
AfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPerforerede panelerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder