Aktuelle nyheder - Byggeri

Prisbelønnet bachelorprojekt om CLT-træPrismodtager Rasmus Gandrup. Foto: Gorm Branderup

Prisbelønnet bachelorprojekt om CLT-træ

Konstruktørforeningen uddeler den første dimittendpris

Del artiklen på

Nyuddannet bygningskonstruktør Rasmus Gandrup er den første modtager af Konstruktørernes Dimittendpris. Prisen er netop uddelt på den årlige Konstruktørdag for et bachelorprojekt med innovativ og undersøgende tilgang til CLT-træ som nyt byggemateriale.

Prisen på 10.000,-kr. og et års frit medlemskab af Konstruktørforeningen, KF, er stiftet i forbindelse med 50 års jubilæet for konstruktøruddannelsen.

Prismodtager Rasmus Gandrup er 34 år og uddannet på Professionshøjskolen VIA University College Aarhus. Hans projekt blev udvalgt blandt seks nominerede afleveringer, indstillet af uddannelsesinstitutionerne.

Cross Laminated Timber
- Jeg er glad for, at Rasmus Gandrups afgangsprojekt er udpeget som det bedste af de nominerede projekter til Konstruktørernes Dimittendpris 2017. Projektet viser, hvad den moderne konstruktør står for, idet han erstatter et traditionelt konstruktionselement med et forholdsvis ukendt materiale og gennemfører alle dele af projekteringen overbevisende og veldokumenteret.

- Man er ikke er i tvivl om, at valget af CLT-massive træelementer, Cross Laminated Timber, er det helt rigtige. Rasmus Gandrup demonstrerer på elegant vis, at han som bygningskonstruktør behersker alle facetter af byggeriet fra ide og projektering til bygbar udførelse, siger formand for KF, Gert Johansen.

CLT-træ kan erstatte beton
Rasmus Gandrup er stolt over at modtage Konstruktørernes Dimittendpris og tilmed være den første prismodtager.

- Jeg håber, at prisen kan være med til at øge fokus på CLT i Danmark, da materialet er velegnet til bæredygtigt byggeri. Det er et godt alternativ til beton og giver et bedre arbejdsmiljø i byggeprocessen, fordi det er lettere og derfor kræver mindre maskiner til løft af elementerne, og fordi det ikke støver, når elementerne forarbejdes på byggepladsen. CLT bidrager også til et godt indeklima, fordi konstruktionerne kan ånde. Og sidst, men ikke mindst, har CLT et væsentligt lavere CO2-aftryk end beton, da træ lagrer CO2.

Nomineringer til næste prisuddeling
Processen med udvælgelse af de kandidater, der normeres til uddeling af Konstruktørernes Dimittendpris 2018 går snart i gang. I alt seksten kandidater kan nomineres til prisen hvert år, to afgangsstuderende fra hver af otte skoler. Alle nominerede er lokale vindere af Konstruktørernes Dimittendpris, som fejres ved de halvårlige dimittendfester for nye afgangshold.

Næste nationale vinder får overrakt Konstruktørernes Dimittendpris på Konstruktørdagen 2018, som afholdes i uge 43 næste år.

Priskomiteen 2017
Peter Andreas Sattrup, chefkonsulent i Danske Arkitektvirksomheder
Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri
Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører
Maria Bernard Riise, formand for KF’s uddannelsesudvalg
Lisbeth Fjordvald, formand for KF’s byggepolitiske udvalg
Gert Johansen, formand for KF

Lokale prisvindere 2017
Jacob Dreier Jacobsen, Erhvervsakademiet Lillebælt i Odense (EAL)
Spændende løsningsmuligheder for fugt i byggeriet

Lars Søe Larsen, University College Nordjylland (UCN)
Fremragende procesforståelse fra idé til færdigt projekt for boligrenovering

Bei Chu, VIA Horsens
Særlig forståelse for holistisk, bæredygtigt byggeri

Kasper Andersen, VIA Holstebro
Fokus på bedre og mere effektive byggemetoder i alle projektfaser

Nadia Khatari, Erhvervsakademi Sjælland i Næstved (EASJ)
Projektering af boligkompleks for unge handikappede

Rasmus Gandrup, VIA Aarhus
Tekniske muligheder og begrænsninger ved massivt træ, CLT-elementer som nyt byggemateriale

- eca

Læs mere om Byggeri

25/10 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.