Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Så skyd dog de satans rotterIfølge lov om jagt og vildtforvaltningmå man gerne aflive rotter med passende remedier som for eksempel et luftgevær, fortæller Erik Gejl Grønne

Så skyd dog de satans rotter

Sidste år kom der nye regler, hvor det ikke længere er tilladt at bekæmpe rotter forebyggende ved at udsætte gift. Der findes dog alternativer, det er lovligt at skyde dem med luftgevær

Del artiklen på

Sidste år kom der nye regler for bekæmpelse af rotte med gift. Nu er det ikke længere tilladt at bekæmpe forebyggende ved at udsætte gift på strategiske placeringer. Der findes dog andre alternativer, som fortsat er lovlige, men som mange ikke rigtig tænker over.

Lovligt at skyde rotter med luftgevær
Det første man kan gøre for at forebygge, er, at man rydder op sin ejendom, så man minimerer muligheden for reddepladser. Fodrer man fugle skal man sørge for, at fuglene ikke får mere mad end de kan spise. Er man blevet ramt kan man anvende mekaniske remedier som fælder til bekæmpelse.

- Vi oplever ofte, at folk ringer og spørger os, om man må bekæmpe rotterne ved at skyde dem med luftgeværer.  Det må man gerne. Ifølge lov om jagt og vildtforvaltning er rotter, muldvarper, mosegrise og mus nemlig undtaget heri, og man må således gerne aflive disse med andre passende remedier som f.eks. et luftgevær, fortæller Erik Gejl Grønne, som er indehaver af virksomheden Gunpit.dk.

Al aflivning af skadedyr skal naturligvis foregå hurtigt og så humant, som det nu er muligt, således dyret ikke lider unødigt længe. Et eller andet skal der gøres, da rotterne har udviklet sig meget eksplosivt siden 2007.

Underret kommunen
Har man anskaffet sig et luftgevær, så kan det sagtens anvendes som en sjov aktivitet efter rottebekæmpelsen. Det er nemlig helt i orden at skyde med et luftgevær på siden egen grund, hvis man blot sikrer sig, at det foregår forsvarlig, og forbipasserende ikke kan komme til skade ved det.

Kommunen skal selvfølgelig underrettes hurtigst muligt, hvis man observerer rotter på sin ejendom, således man kan få fjernet rotterne.

-jhn

 

Læs mere om Byggeri

15/5 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder