left banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Sådan kommer Danmark ud af corona-krisenDen tidligere erhvervsminister, nu Dansk Erhvervs administrerende direktør Brian Mikkelsen, opfordrer regeringen til at slippe lønmodtagernes egne feriepenge

Sådan kommer Danmark ud af corona-krisen

De store erhvervsorganisationer står nærmest i kø for at give regeringen gode råd om, hvordan Danmark igen får gang i hjulene efter coona-krisen.

Del artiklen på

Erhverv - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Senest har Dansk Industri præsenteret en plan for ’Danmarks vej tilbage til grøn vækst’. Planen, der vil skabe 30.000 arbejdspladser, kan også bringe Danmark en fjerdedel af vejen til målet om 70 procent reduktion af CO2, og administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, fortæller, at forslagene kan reducere CO2-udledningen med næsten fire millioner ton i 2030.

Fem områder
Lars Sandahl Sørensen oplyser, at de af DI foreslåede initiativer fordeler sig over fem områder.

- at iværksættes klimatiltag, der virker hurtigt.

- at fremrykke investeringer i infrastruktur.

- at øge investeringer i forskning, innovation og digitalisering.

- at investere i Danmarks rolle som stærk eksportnation.

- at sikre flere penge mellem hænderne til både borgere og virksomheder for at stimulere økonomien i en svær tid.

Sikkerhedsnet ikke finmasket nok
Beregninger foretaget af DI på baggrund af svar fra DI’s medlemsvirksomheder indikerer, at krisen kan komme til at skære syv procent af bruttonationalproduktet i 2020 – svarende til 155 milliarder kroner.

DI’s administrerende direktør understreger samtidig, at det er meget positivt, at et enigt Folketing er blevet enige om at spænde et historisk stort sikkerhedsnet ud under Danmark og danske arbejdspladser med en række hjælpepakker for op mod 300 milliarder kroner.

- Men selv Danmarkshistoriens største sikkerhedsnet er ikke fintmasket nok til at undgå konkurser og afskedigelser – særligt ikke når verden omkring os går helt i stå. Det er helt afgørende, at vi i næste fase er klar med en genopretningsplan for dansk økonomi, siger Lars Sandahl Sørensen.

Slip omgående feriepengene løs
I Dansk Erhverv opfordrer administrerende direktør, Brian Mikkelsen, til at regeringen frigiver de knap 60 milliarder kroner, som danskerne har til gode i feriepenge. Beløbet vil stige til knap 100 mia. i august og vil dermed være en stor saltvandsindsprøjtning til det danske samfund, der har hårdt brug for omsætning i denne krisetid.

Men da virksomhederne ikke kan tåle at blive drænet yderligere for likviditet, foreslår DA og FH, at staten står for at udbetale de indefrosne feriepenge til lønmodtagerne og herefter opkræver beløbet hos virksomhederne i takt med, at medarbejderne går på pension.

Ifølge DA og FH er ordningen er lavet for at undgå, at virksomhederne bliver drænet for likviditet ved at skulle udbetale et års ekstra feriepenge til alle ansatte på én gang.

Det har indtil nu været meningen, at de indefrosne feriepenge først skulle udbetales til danskerne, når de skal på pension.

Læs mere om Byggeri

6/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.