LCA
LCA
scroll
Seks anholdt for svindel om flere millioner i ejendomshandel

Seks anholdt for svindel om flere millioner i ejendomshandel

Kriminaliteten er ifølge politiets efterforskning blevet begået i forbindelse med en ejendomshandel i København

Af Dan Bjerring

Tirsdag formiddag foretog Østjyllands Politi anholdelser af flere forskellige personer, der er mistænkt for på forskellig vis at have medvirket til mandatsvig, skattesvig, hæleri og hvidvask af flere millioner kroner.

I alt seks personer er anholdt i en større koordineret aktion på flere forskellige østjyske og københavnske adresser, og der er tale om anholdelser af henholdsvis en 51-årig kvinde, en 45-årig mand, en 55-årig mand, en 53-årig mand, en 55-årig mand og en 26-årig mand.

Kompliceret sag
De seks personer er mistænkt for at have begået omfattende økonomisk kriminalitet i forbindelse med en konkret ejendomshandel i København, og kriminaliteten, som de er sigtet for, vedrører for flere af personernes vedkommende både mandatsvig og groft skattesvig.

- Der er tale om en ganske kompliceret sag om omfattende økonomisk kriminalitet. Derfor har vi også brugt lang tid på at efterforske sagen grundigt.

- Vi har i flere måneder haft et tæt og velfungerende samarbejde med særligt Skattestyrelsen, før vi i dag var klar til at slå til på de respektive adresser, som vi i vores efterforskning har fået identificeret som værende relevante for sagen, siger vicepolitiinspektør Thomas Schouby Hansen fra Østjyllands Politi.

Ransagninger og anholdelser
I forbindelse med anholdelserne tirsdag formiddag har Østjyllands Politi med hjælp fra andre politikredse og relevante myndigheder – blandt andre Skattestyrelsen – foretaget en række ransagninger på flere forskellige adresser i både Aarhus, Randers og København.

Foruden mandagsvig og groft skattesvig forventes der også rejst sigtelser for hvidvask, hæleri, skyldnersvig og returkommission.

Dele af pengene er ifølge politiets oplysninger formentlig blevet overdraget til personer med forbindelse til rockergrupperingen Bandidos.

11/6 2024