Aktuelle nyheder - Byggeri

Skatteminister vasker hænder i skattechefs skandale byggesag Skatteminister Morten Bødskov

Skatteminister vasker hænder i skattechefs skandale byggesag

Skatteminister Morten Bødskov har over for Folketingets Beskæftigelsesudvalg ladet sin departementschef Jens Brøchner selv svare på spørgsmål om hans brug af ulovlig arbejdskraft

Del artiklen på

Samfund - Politik

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Baggrunden for sagen er en artikel i 3F’s Fagbladet, hvoraf det fremgik, at litauiske byggearbejdere angiveligt ulovligt arbejdede for skatteministeriets departementschef med 24 kvadratmeter tilbygning ved sommerhus.

De pågældende litauere arbejdede ifølge 3F uden overenskomst og lovpligtig RUT-registrering. Samtidig boede de i sommerhuset og fik lønnen i hånden.

Skatteminister Morten Bødskov har over for Beskæftigelsesudvalget oplyst, at hans svar er udfærdiget af departementschefen selv, men Morten Bødskov slår ikke overraskende fast, at ’social dumping og sort arbejde er uacceptabelt’.

Stoppet med øjeblikkelig virkning
Jens Brøchner forklarer, at han var uvidende om, at det pågældende arbejde ikke er udført efter de gældende regler, og at han bad entreprenøren om ’med øjeblikkelig virkning’ at stoppe al arbejde på ejendommen. Han har efterfølgende annulleret kontrakten med entreprenøren.

Departementschefen valgte i efteråret 2019 ud fra to tilbud på dels ’en mindre opgave’ på selve ejendommen, opførelse af en mindre bygning på 24 kvadratmeter i tilknytning til sommerhuset, samt etablering af en terrasse ved huset.

- De konkurrerende tilbud lå i nogenlunde samme prisleje, og var efter min opfattelse udtryk for realistiske priser for det arbejde, jeg ønskede at få udført, oplyser Niels Brøchner.

Tilladelse til at bo i sommerhus
Han entrerede med et dansk firma (med CVR-nr.), som han havde fået anbefalet, til løsning af de nævnte opgaver. Han har ikke tidligere benyttet det pågældende firma

- Undervejs har jeg digitalt betalt fakturaer, hvoraf samtlige udgifter ved det udførte arbejde inklusiv moms fremgår. Entreprenøren har haft mulighed for at bruge mit sommerhus, mens arbejdet pågik. Jeg har ikke haft kendskab til, om entreprenøren har entreret med underleverandører. Jeg gik ud fra, at det i givet fald var entreprenørens ansatte, som skulle bo i mit sommerhus, fortsætter departementschefen.

Ikke gjort sit hjemmearbejde
Skatteministeren bemærker til departemenschefens svar, at Jens Brøchner ’ikke har gjort sit hjemmearbejde godt nok’:

- Han har ikke været grundig nok i forhold til at sikre, at hans private byggeri foregik under ordnede vilkår, og at entreprenøren fulgte alle gældende regler. Jeg noterer mig samtidig, at Jens Brøchner, straks han blev foreholdt oplysninger om, at der angiveligt skulle være forhold, der ikke var i orden, afbrød samarbejdet med den pågældende entreprenør. Det mener jeg var en rigtig beslutning. Sagen påvirker ikke min holdning til, om Jens Brøchner er den rigtige departementschef i Skatteministeriet, slutter Morten Bødskov.

Læs mere om Byggeri

18/2 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.