Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Skrotbaseret armering til luksusbilhusBygningens kælder og stueplan støbes som en traditionel kælder, dimensioneret til belastningen fra de mange biler, mens bygningens øvre del opføres som en stålkonstruktion med huldæk.

Skrotbaseret armering til luksusbilhus

CG Jensen vælger 100 % skrotbaseret armeringsstål fra Celsa Steel Service til det nye bilhus Formula House i Lyngby, der skal huse de italienske luksusmærker Ferrari og Maserati

Del artiklen på

Huset til italienske luksusmærker Ferrari og Maserati i Lyngby bygges med fokus på bæredygtighed, og armeringsstålets miljørigtige tilblivelse passer derfor som fod i hose til visionen bag byggeprojektet. Bilhuset, som bl.a. skal præsentere luksusmærkernes avancerede hybridbiler, har en lang række bæredygtige tiltag – for eksempel grønt, bevokset tag, solcelle-anlæg og et avanceret energistyringssystem.

I alt bygges 5.000 m2, som ud over selve bilhuset med parkering, værksted, showroom samt kontorafsnit og kantine, kommer til at omfatte kontorhotel til udlejning til f.eks. tech-virksomheder, som kan drage nytte af den umiddelbare nærhed til DTU i Lyngby og iværksættermiljøet DTU Scion.

100 % norsk skrot
Celsa Steelservices produktionsmetoder på stålvalseværket i Mo i Rana ved polarcirklen i Norge passer som fod i hose med visionen bag byggeriet. Den 100 % skrotbaserede armering kommer nemlig fra Norges største recycling virksomhed og er produceret under forhold, hvor udledning af kviksølv og dioxin er reduceret med over 95 %.

Ved at forvarme skrottet inden smeltning er energiforbruget reduceret med ca. 17 % og der anvendes forureningsfri vandkraft, ligesom 20 % af energiforbruget af overskudsvarme dækkes fra nærliggende industrier.

- I Norge er Celsa anerkendt for at være en pioner på miljøområdet og værkets bæredygtige produktion passer derfor perfekt til projekter som disse, hvor bæredygtige materialer er i fokus”, bekræfter Søren Kilmose, Direktør for Celsa Steel Service i Danmark.

Arkitekter bundet af italienske producentkrav
Det nye bil- og kontorhus opføres for bilimportøren Formula Automobile, og er tegnet af den danske tegnestue Årstiderne Arkitekter, som har været bundet af et meget stramt mandat fra den italienske bilkoncerns designmanual. Det stramme koncept har bl.a. betydet at valg af facadebeklædning, udformning af interne trapper og meget andet har været fastlagt på forhånd.

Bygningens kælder og stueplan støbes som en traditionel kælder, dimensioneret til belastningen fra de mange biler, mens bygningens øvre del opføres som en stålkonstruktion med huldæk.

CG Jensen, støber i øjeblikket kælder og etagedæk til det spektakulære byggeri.

-jhn

Læs mere om Byggeri

14/11 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder