Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Sølvmedaljer til første studenter-håndværkereDe snarlige tømrer-studenter Johannes Herold Michaelsen fra Thyholm og Joachim Conradsen fra Tim.

Sølvmedaljer til første studenter-håndværkere

De første vestjyske EUX-elever afslutter i denne uge uddannelse, og to ud af seks har fået den højest mulige udmærkelse, sølv

Del artiklen på

Den 21-årige Johannes Herold Michaelsen fra Hvidbjerg på Thyholm har altid gerne villet være tømrer. Men han har også tænkt på at blive ingeniør. Nu kombinerer han de to retninger. Johannes Herold Michaelsen er på det første hold tømrer-studenter, som får to eksamensbeviser i én på Uddannelsescenter Holstebro.

EUX hedder uddannelsen formelt, og den kan fås inden for en række erhverv. Den er en blanding af erhvervsmæssige og gymnasiale fag. Dermed behøver eleverne ikke vælge mellem en erhvervsuddannelse og gymnasium. De får begge dele, og det er populært. Flere og flere går i gang med EUX på Uddannelsescenter Holstebro.

Johannes Herold Michaelsen kan med EUX-beviset fortsætte på ingeniørstudiet. Han har fået sølvmedalje for sin svendeprøve og flere 12-taller i matematik og andre gymnasiefag.

Det samme har Joachim Conradsen fra Tim. Han er vokset op på en landejendom og altid brugt hænderne. Men lærerne i folkeskolen fortalte, at han klarede sig godt, og det ville han gerne udnytte.

Joachim Conradsen fortsætter hos sin mester som svend. Derefter vil han ud at rejse og gerne arbejde i udlandet inden studier.

Det første hold færdiguddannede på EUX er på seks. To af de andre har også fået udmærkelser for deres fagprøve i form af ”ros”.

De nye svende synes, de har fået en rigtig god uddannelse. De har det, som mange arbejdspladser efterspørger. De mestrer både det teoretiske og det håndværksmæssige. Efter studier kan de projektere, men de ved også, hvordan arbejdet skal udføres i det daglige.

- Vi har mærket, at vi var de første på uddannelsen, men vi har haft indflydelse, så der er ændret på undervisningen til gavn for de næste elever, siger Joachim Conradsen.

Han har været i lære hos Gamborg-Pedersen Byg i Tim mellem Ringkøbing og Holstebro. Tømrermester Erik Gamborg-Pedersen synes, at uddannelsen er super for eleverne. De har lært meget og kan meget.

Erik Gamborg-Pedersen siger, at der i fremtiden måske skal ses på opbygningen af uddannelsen. For eksempel om eleverne kan være mere af tiden på arbejdspladsen.

Tømrermester Kaj Borgholm fra Thyholm roser på samme måde Johannes Herold Michaelsen, der har været i lære hos ham.

- Den nye uddannelse er for de elever, der vil noget mere. Det lyser ud af dem, siger Kaj Borgholm.

EUX kan i Holstebro tages inden for en række retning: Business (handel og kontor), maler, bager, gartner, elektriker, landmand, smed og andre.

-kj

Læs mere om Byggeri

19/6 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRådgivningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder