Aktuelle nyheder - Byggeri

Solceller på boliger giver ikke nok energi for pengene

Solceller på boliger giver ikke nok energi for pengene

Boligminister Kaare Dybvad Bek oplyser i et svar til Søren Egge Rasmussen, der er medlem af Folketingets Boligudvalg for Enhedslisten, at det allerede ER muligt for almene boligselskaber at etablere solcelleanlæg.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Søren Egge Rasmussen havde spurgt ministeren, hvilke reguleringer der hindrer en udbygning med solceller i den almene sektor, men ministeren understreger i sit svar, at det allerede i dag er muligt at blive fritaget for betaling af elafgift, hvis der er tale om elektricitet, der er produceret på et VE-anlæg - herunder et solcelleanlæg - og som forbruges direkte som egetforbrug:

- Denne afgiftsfritagelse for egetforbrug af egenproduceret elektricitet omfatter også lejere i almene såvel som private udlejningsejendomme i det omfang, at eksempelvis solcelleanlægget er placeret i forbindelse med bygningen, og det er udlejeren af udlejningsejendommen, der ejer solcellerne, oplyser ministeren blandt andet og nævner herefter en række kriterier, der skal opfyldes..

Meget dyr ordning for statskassen
Han erkender videre, at solceller på lejeboliger og i private husstande bidrager til den grønne omstilling men advarer samtidig om, at det er en meget dyr ordning for statskassen:

- Tilskud til solceller eller ændringer i afregningsordningerne, der bidrager til en øget udbygning med solceller i for eksempel lejeboliger skal imidlertid altid vurderes i forhold til, om pengene kan give mere grøn elektricitet andetsteds. Opstilling af solceller i lejeboliger og private husstande giver ikke den mest hensigtsmæssige udbygning med solceller set i forhold til en udbygning med solceller på eksempelvis markanlæg, oplyser Kaare Dybvad Bek.

Mere grøn elektricitet for pengene
Han henviser til, at solceller ved lejeboliger og private husstande opnår en elafgiftsbesparelse, og dermed en indirekte støtte, der er væsentligt større end den historisk lave støtte, der gives til solceller gennem de teknologineutrale udbud. Markanlæg med solceller vurderes at give en samfundsøkonomisk mere optimal udbygning med mere grøn elektricitet for pengene, lyder budskabet fra boligminister Kaare Dybvad Bek.

Han slår samtidig fast, at den almene boligsektor allerede bidrager til den grønne omstilling i forbindelse med renoveringer:

- Det gælder også etablering af solcelleanlæg, i det omfang det er rentabelt. Jeg ønsker, at sektoren også fremover skal bidrage til at indfri regeringens klimamålsætninger, slutter ministeren.

Læs mere om Byggeri

30/4 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.