Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Spar penge med brug af solceller

Spar penge med brug af solceller

En af nutidens populære gøremål for et væld af danske boligejere er at få foretaget forskelligartede energiforbedrende renoveringer – både til gavn for miljøet såvel som pengepungen.

Del artiklen på

(Sponsoret indhold)

Hvis man som boligejer ønsker at spare et stort beløb på el- og varmeregningen i løbet af de kommende år, kan det være en fordel med en investering i eksempelvis solceller. Man skal dog have for øje, at en investering i solceller kan syntes at være dyr nu og her, men på sigt kan det vise sig som en forholdsvis god langtidsinvestering, da noget af beløbet kan indtjene sig selv igen på sigt.

Herudover er der også en anden god grund til at erhverve sig solceller, da disse er særdeles miljøvenlige, da man ved at have installeret solceller kan spare en hel masse udledning af fossile brændstoffer årligt. Har man installeret 10 kvadratmeter solceller, vil man spare et halvt ton CO2 om året, hvilket er en hel del for blot 10 kvadratmeter, mens det har større effekt, jo flere der benytter sig af solceller.

Lang levetid og billigere varmeregning

Solceller har en meget lang levetid, hvilket også vil sige, at man ikke skal have lavet udskiftninger eller omfattende reparationer gennem en længere årrække, hvormed man der ikke vil have de helt store udgifter. Derved undgår man de månedlige udgifter, der eksempelvis er ved at have fjernvarme, pillefyr eller lignende, da man blot skal benytte sig af solens stråler.

På den måde vil der altså være månedlige besparelser at hente på varmeregningen, hvilket i løbet af de mange år, solcellerne holder, kan lede til større beløb. Herudover kan man også argumentere for, at boligens værdi stiger betydeligt, når der er solceller, da dette også bliver mere og mere eftertragtet hos boligsøgere.

Vær opmærksom på dette inden investeringen i solceller

Der er dog en del forskellige ting, man skal overveje, inden man erhverver sig nogle solceller til boligen, da man først og fremmest skal have styr på placeringen af solcellerne. Det forholder sig nemlig således, at man vil opnå bedst mulige effekter forskellige steder på boligens tag, facader og lignende, hvilket har noget at gøre med solens placering i forhold til huset, træer, andre bygninger og lignende.

På breddegrader som de danske placeres solceller mest optimalt mod syd, hvor hældningen er på omkring 30-45 grader. Dette giver de bedst mulige effekter, mens det også er muligt at opnå acceptable ydeevner ved vest- og østvendte solceller. Hvis man eksempelvis installerer solcellerne på en lodret facade, vil solcellernes effekt falde med op til hele 40%, men i dette tilfælde vil man dog opnå en højere effektivitet i årstiderne vinter, efterår og forår, hvor solen står lavt på himlen.

Den bedste løsning afhænger en hel del af, hvor man bor, hvorledes huset er placeret, hvilke behov og krav man har og meget andet, hvorfor det her kan være en fordel at søge sig noget rådgivning i de specifikke tilfælde.

Finansiering af købet

I forbindelse med at man som boligejer skal have udført en energiforbedrende renovering – eller eksempelvis installation af solceller – er der mange, der vælger at låne penge til formålet. Finansiering til at få gennemført sit køb er der mulighed for at få en række forskellige steder. Et af de steder, hvor der blandt andet vil være god mulighed for at få hjælp til her.

- Såfremt du gerne vil have flere gode og nyttige råd som boligejer, kan du bl.a. finde flere gode råd på ForbrugerUnivers.dk, hvor der bl.a. vil være god mulighed for at finde en række nyttige artikler med gode råd til dig som boligejer.

Læs mere om Byggeri

13/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder