Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Stark Group solgt for 7,6 milliarder kronerSøren P. Olesen, der er CEO hos Stark Group.

Stark Group solgt for 7,6 milliarder kroner

Rygtet sagde Optimera, men det blev den amerikanske kapitalfond Lone Star, der løb med den nordiske byggemarkedskæde - salget er annonceret på børsen i London i dag og købesummen lød på 1.025 Euro

Del artiklen på

Stark Groups nye ejer, Lone Star, er en amerikansk privat kapitalfond fra Dallas, Texas stiftet i 1995. Siden midten af 2000'erne har Lone Star øget sine investeringer i Eurozonen med særligt fokus på udviklede markeder. Her er således god synergi med købet af Stark Group i dag.

- I dag er en rigtig god dag for Stark Group, og vi står utroligt stærkt med vores klare fokus på de professionelle håndværkere og en stærk strategi. Det er et solidt fundament at arbejde videre på med vores nye ejer. Det er meget privilegeret at have arbejdet med Ferguson. Det har været et godt samarbejde, og samtidig glæder det mig at kunne styrke vores fremtidige forretning og position i Norden med Lone Star. De resultater, vi har opnået gennem de seneste 14 måneders turnaround, kan vi nu i fællesskab bygge videre på. Jeg er glad og ser meget lyst på Stark Groups fremtid, siger Søren P. Olesen, der er CEO hos Stark Group.

Stark Group har i nuværende forretningsår oplevet en vækst på 5,4 % og en forbedring af bundlinjen på 28 %.

Stark Group og Ferguson besluttede efter en større strategisk analyse at indlede en salgsproces, der blev annonceret i april 2017. Analysen tydeliggjorde, at der kun var få synergier med Fergusons kerneforretning i vvs-industrien og Stark Groups markante profil som distributør og forhandler af byggematerialer.

John Martin, CEO Ferguson plc, udtaler:

- Søren P. Olesen og hans team i Norden har gjort et rigtig godt stykke arbejde i løbet af det sidste år - på trods af den betydelige usikkerhed som følge af salgsprocessen. Som ét stærkt hold har de genereret solid vækst, og jeg er meget stolt af deres resultater. Jeg vil gerne takke alle vores kolleger i regionen for deres hårde arbejde i hele perioden. Jeg ved, at de vil sikre en bæredygtig fremtid for Stark Group, og jeg tror, at de vil gå fra en stærk position til endnu større succes. Vi ønsker vores nordiske kolleger succes i fremtiden.

Handlen er betinget af godkendelse fra de relevante konkurrencemyndigheder. Med forbehold for dette forventer Stark Group, at transaktionen vil afslutte i 1. kvartal 2018.

Stark Group står bag Stark i Danmark og Grønland, Stark Finland, Beijer Byggmaterial i Sverige og Neumann Bygg i Norge.

-kj

Læs mere om Byggeri

10/11 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLamellerLejderLimtræLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder