Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Østeuropæisk supplement til arbejdsstyrkenUnderdirektør Louise Pihl - Dansk Byggeri

Østeuropæisk supplement til arbejdsstyrken

Underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri afviser kritikken fra 3F, der mener, at den udenlandske arbejdskraft holder danske byggearbejdere uden for jobmarkedet

Del artiklen på

3F langede onsdag i BygTek kraftigt ud efter både arbejdsgiverne og regeringen, når det gælder anvendelsen af udenlandsk arbejdskraft. Forbundssekretær Henning Overgaard mener, at det fører til social dumping og holder ledige danske 3F’ere uden for jobmarkedet. Samtidig kritiserer han arbejdsgiverne voldsomt for ikke at tage tilstrækkeligt med lærlinge.

Men kritikken afvises af underdirektør Louise Pihl fra Dansk Byggeri, der peger på en ’relativt lav ledighed blandt de danske byggearbejdere’:
- Østeuropæisk arbejdskraft er et supplement til arbejdsstyrken i Danmark. Sådan har det været, og det bliver det formentlig ved med at være, siger Louise Pihl til BygTek.

Ordnede forhold
Hun understreger samtidig, at den udenlandske arbejdskraft skal arbejde under ordnede forhold, altså overholde det danske arbejdsmarkeds spilleregler:

- De fleste, der arbejder på professionelle byggepladser, er der ’helt efter bogen’ på overenskomstmæssige vilkår. Der kan være nogle udfordringer på villavejene, hvor vi er helt enige med 3F om, at der også skal være ordnede forhold, og dansk lovgivning skal overholdes. Der så vi gerne en skærpet indsats med yderligere og effektiv kontrol fra myndighedernes side, forklarer Louise Pihl.

Flere praktikpladser
Kritikken af manglende praktikpladser afviser hun også med henvisning til, at der er 1500, deri øjeblikket søger praktikplads, og af disse skal cirka 700 i skolepraktik:

- Det er sidstnævnte, vi ved aktivt søger en praktikplads. Selvfølgeligskal vi gøre alt, hvad vi kan, for at de får en praktikplads. Vi kan se, at der indgås flere aftaler på byggeuddannelserne, end der har været de senere år. Sidste år steg antallet af praktikpladsaftaler med 10 %, og vi kan også se stigninger i år. Mange lærlinge kommer ud i virksomhederne, og selvfølgelig skal vi sørge for, at de kommer ud, mens det går godt. Der behøver ikke gå ret lang tid, før en lærling indgår i produktionen. Dermed ikke sagt, at vi kan undvære udenlandsk arbejdskraft til eksempelvis specialopgaver, forklarer Dansk Byggeris underdirektør, der er godt tilfreds med, at lønstigningerne ligger på et ’moderat’ niveau:

- Det er med til at holde lønstigningerne på et fornuftigt niveau, når vi kan hente arbejdskraft i eksempelvis Tyskland og Polen, slutter hun.

DanB

Læs mere om Byggeri

10/8 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder