Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Stigeseminar klæder branchefolk sikkert påNår der afholdes stigeseminar hos Zarges i Albertslund, er sikker brug af stiger blandt branchefolk øverst på dagsordenen.

Stigeseminar klæder branchefolk sikkert på

Arbejde i højden er en hyppig årsag til alvorlige ulykker i byggebranchen. Foreløbigt har 2000 branchefolk lært at benytte stige forsvarligt på et stigeseminar hos en stigeproducent

Del artiklen på

4504 anmeldte arbejdsulykker, hvor fald eller styrt var årsagen. Sådan lød tallet i 2017 fordelt på alle brancher. Og desværre er bygge- og anlægsbranchen en af dem, som trækker tallet op.

Arbejde i højden er stor syndebuk, når det kommer til de alvorligste ulykker. Fald fra stiger og stilladser kan føre til slemme skader og i værste fald være med døden til følge. Det er derfor vigtigt, at arbejdet både planlægges og udføres forsvarligt, mens arbejdsgiver skal være opdateret om gældende lovgivning.

En af måderne, man kan opnå denne viden på, er gennem et stigeseminar hos producenten Zarges:

- Vi har udbudt seminarerne i ca. 1 år. Over 2000 kursister har været igennem og er blevet klædt på til korrekt håndtering og brug af stiger. Det er netop dét, der er formålet med seminaret: at deltagerne efterfølgende kan foretage forsvarlige stigeeftersyn ud fra anvisninger og lovgivning. Det er med til at højne det sikre arbejdsmiljø, som er noget, vi går meget højt op i, fortæller Jan Fahlgren, direktør hos Zarges, som har dansk hovedsæde i Albertslund.

Viden gør en verden til forskel
Kurset varer en enkelt dag og finder sted på Zarges’ adresse i Albertslund. Én af de kursister, som har deltaget, er Franz Stypinsky. Han ejer og driver virksomheden Fyns Stigekontrol:

- Jeg deltog i kurset for nogle år siden for blandt andet at holde mig ajour inden for Arbejdstilsynets lovgivning. Derudover bruger jeg løbende Zarges som sparringspartner og vidensformidler. Kombineret med min håndværksmæssige baggrund betyder det, at jeg kan drive min virksomhed og udføre lovpligtig stigekontrol hos mine kunder. Jeg vejleder samtidig om ændringer på området, udfører reparationer og udarbejder dokumentation, fortæller han.

Ifølge Franz Stypinsky, som er uddannet smed, er det sikre arbejdsmiljø altafgørende. Visse virksomheder og arbejdsgivere har ikke altid tjek på, om deres produkter lever op til gældende lovgivning eller ej, og om produkterne i det hele taget anvendes korrekt.

Det er også et aspekt, som Arbejdstilsynet lægger stor vægt på – og stigeseminaret er derfor et kærkomment tiltag:

- Det er glædeligt, at Zarges Danmark har taget problemet op med at undervise andre i, hvordan stiger skal undersøges samt grundlaget herfor. Der er et meget stort behov for information og oplysning om ’rigtig’ anvendelse af transportable stiger, idet antallet af ulykker i forbindelse med ’forkert’ brug af stiger er meget stort, skriver Arbejdstilsynet til Zarges Danmark.

Kommende seminarer afholdes hos stigeproducenten d. 11. april, 16. maj og 19. juni. Dele af seminaret afholdes på virksomhedens lager/værksted, så deltagerne også får ’hands on’.


-los


Læs mere om Byggeri

25/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder