Aktuelle nyheder - Byggeri

Stort gymnasiebyggeri i Horsens(Illustration: C.F. Møller Architects)

Stort gymnasiebyggeri i Horsens

Horsens Gymnasium & HF foretager en til- og ombygning af deres bygning i Horsens til en samlet udgift på næsten 150 millioner kroner.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Horsens Gymnasium & HF er dannet den 1. januar 2020, som en fusion af Horsens Gymnasium og Horsens Statsskole og HF.

Som et led i fusionen har de fusionerende institutioner ønsket at samle eleverne på én adresse, den tidligere Horsens Statsskole og HF, med henblik på at opnå det fulde potentiale af fusionen såvel fagligt som økonomisk og praktisk administrativt.

Det er planlagt, at den tidligere gymnasiebygning overdrages til kommunen, når den planlagte til- og ombygning er afsluttet og klar til at rumme samtlige elever.

Færre kvadratmeter
Samlet set vil arealet for de to tidligere institutioner falde med 3.597 kvadratmeter - fra 21.570 kvadratmeter til 17.973 kvadratmeter. Tilbygningen er på cirka 6.300 kvadratmeter i to etager.

Med til projektet hører også ekstra idrætsfaciliteter.

Byggeprojektet har været i udbud, og de samlede omkostninger udgør ifølge et aktstykke i Folketingets Finansudvalg 149,5 millioner kroner, hvoraf håndværkerudgifter i alt løber op i cirka 117 millioner kroner.

Byggeriet finansieres blandt andet af provenuet fra salget af det tidligere Horsens Gymnasiums bygning med 72,4 millioner kroner
Entreprisen skal udføres af MT Højgaard, mens C.F. Møller Architects er arkitekter.


Læs mere om Byggeri

11/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.