Aktuelle nyheder - Byggeri

Sukkersherif truer håndværkere med porreSukkersheriffen Vibeke Lunds farligste våben er en skarp tunge og en porre. Begge dele fik håndværkerne hos Murermester Henrik Poulsen A/S i tale.

Sukkersherif truer håndværkere med porre

Sund mad, søvn, livskvalitet, flydere og iskolde colaer var nogle af emnerne, da 23 medarbejdere i Murermester Henrik Poulsen A/S fik besøg af Sukkersheriffen

Del artiklen på
- I bliver de bedste versioner af jer selv.

Så store var ordene, da sukkersherif Vibeke Lund stillede op til tre timers frokostevent hos murermester Henrik Poulsen og hans 22 medarbejdere i Roskilde. Det er mester selv, der har taget initiativet til arrangementet

- For år tilbage begyndte jeg at bestille paller af kildevand hjem, som svendene kan tage med ud i bilerne. Det har faktisk betydet, at de ikke drikker så meget sodavand mere. Så det er lidt i forlængelse af det – og for at give et vink med en vognstang – at jeg har inviteret Vibeke. For vi ved jo godt, hvordan vi burde spise, men det er svært i en travl hverdag, og vi kender nok ikke helt konsekvenserne af at spise hurtige burgere til frokost, og kanelsnegle når vi er småsultne, siger han og tilføjer:

- Firmamæssigt giver det også en god energi, en bedre arbejdsånd og et boost til det sociale. Vi skal være gode sammen, siger Henrik Poulsen, inden Vibeke Lund bevæbnet med en porre træder op foran håndværkerne.

Rigtige Mænd med blomkål
Sukkersheriffen lægger ud med at gøre det klart, at sundhed ikke kun handler om vægttab og forbrænding, men også om humør, sociale relationer, nattesøvn, livsglæde og nydelse.

- I mænd er rigtig gode til at nyde, men I lever også væsentlig kortere end danske kvinder, bl.a. fordi I er rigtig dårlige til at ringe til lægen. Tror I, han ringer til Jer? Nej vel? I lever bedst med uvidenhed, men det er også det, I dør af, siger Vibeke Lund og refererer til tv-programmerne Rigtige Mænd.

- Det jeg husker bedst fra programmet er, da de rigtige mænd skal have taget portrætfotos helt nøgne, men hvor de f.eks. kan gemme sig bag et blomkålshoved. De var med på det værste, og det var skidesjovt, men da de så billederne, blev de helt stille. Buler jeg virkelig sådan ud?Vibeke Lund tester om en af de deltagende håndværkere har forstået tallerkenmodellen. Den gode tallerken består af 1/5 kød, fisk, fjerkræ eller æg, 2/5 kartofler, ris, pasta eller brød og 2/5 grøntsager.


Syv timers søvn
Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Sukkersheriffen komme på besøg. Der bliver både truet med at komme udenfor døren, hvis en håndværker er lidt for kæk med de smarte bemærkninger og luftet for truslen om at blive single, hvis man lidt for ofte falder i søvn på sofaen.

- Det tager syv timer for kroppen at nå det, den skal nå. Så prøv en periode ikke at sove på sofaen efter aftensmaden. Du får et bedre liv. Og ellers passer nøglen ikke en dag, når du kommer hjem. Så er du flyttet, du vidste det bare ikke. Ægteskab i dag er ikke som i gamle dage, hvor man fik hele pakken, da man blev gift. Hvis du er for kedelig for længe, så ryger du ud, lyder det fra Vibeke Lund, hvis pointe er, at spisevanerne i arbejdstiden er afgørende for, hvor meget energi man har i fritiden.

Den gode morgenmad
Det er dog langt fra trusler det hele, når Sukkersheriffen rykker ud. Vibeke Lund er uddannet professionsbachelor i human ernæring, og har gennem de sidste 10 år formidlet sundhed og gennemført projekter i mere end 100 virksomheder.

De sidste tre år har hun fokuseret på mænds og især håndværkeres måder at leve livet på, og hun ved derfor alt om de hurtige sukkerfix, når blodsukkeret er på vej ned efter frokost, om den kolde cola og en Snickers, der kommer med fra tanken på turen hjem, om behovet for en stor bøf og et minimum af grøntsager.

- Danske mænd er verdensberømte for ikke at spise grøntsager nok, siger hun bl.a. og forklarer de efterhånden sultne murere om, hvordan det dalende blodsukker skal tages i opløbet.

Hun fortæller om, hvordan blodsukkeret daler hurtigt, hvis ikke morgenmaden og frokosten består af en god blanding af kulhydrater, proteiner og fedt. Den gode morgenmad eller frokost holder blodsukkeret stabilt i to-tre timer, hvorefter trangen til noget sødt ofte melder sig. Så er det, man skal have et mellemmåltid bestående af f.eks. knækbrød, rugbrød, frugt, nødder og gulerødder parat.

- Man kan ikke sige nej tak, hvis blodsukkeret styrtdykker. Så bliver I konfliktsøgende, sure, trætte, colatrængende og irriterende at være sammen med. Hvad har man så lyst til?, spørger hun ud i rummet.

- Hapsdogs. Pølsehorn. Burger. Kakaomælk. Cola, lyder de hurtige bud.
- Har man lyst til en pastasalat med tun og majs?, spørger hun ledende.
- Det bliver et stort nej tak herfra, lyder det fra en af håndværkerne.


’Brug gerne sovs! Sovs er som glidecreme, der løfter smagen af grøntsagerne op’, lyder det fra Sukkersheriffen, inden håndværkerne slippes fri ved frokostbuffeten leveret af Markersens Madkunst.

En Snickers på tanken
En af dagens overraskende pointer kommer, da Vibeke Lund runder aftensmaden, hvor hun pointerer, at det er nok med én portion.

- Hovedårsagen til at vi danskere bliver for tykke er, at vi spiser for meget aftensmad. Fordi vores blodsukker er lavt, når vi kommer hjem, fordi vi er så sultne. Så kan vi ikke nøjes med én portion. Men der er ikke nogen, der ikke kan klare sig med én portion, understreger hun, og kommer så med overraskelsen:

- Efter aftensmaden er det helt ok at spise to-tre timer efter, for der falder blodsukkeret igen. Det handler om at spise fem små måltider, så blodsukkeret hele tiden er stabilt. Spiser I tre store måltider, er det, I får lyst til kage, cola, slik og en Snickers på tanken inden frokost eller på vejen hjem.
Tekst og foto: Louise Skjellum Strøbech
louise@odsgard.dkKom til foredrag

Sukkersheriffen afholder tirsdag den 14. juni det gratis foredrag ’Hvis din krop var en Ferrari…’, som er henvendt til rigtige mænd, deres ægtefæller og teenagebørn.

Her kan voksne bl.a. få mulighed for gratis at få målt fedtprocenten, og alle får bl.a. fif til at få helt styr på de søde tænder, så der bliver plads til guf, uden at det går ud over sundheden.

Foredraget kræver tilmelding på mail@sukkersheriffen.dk, og afholdes tirsdag den 14. juni 2016 kl. 17.00 til 19.00 i C4 Videncenter, Krakasvej 17, 3400 Hillerød.

Læs mere om Byggeri

3/6 2016
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.