Aktuelle nyheder - Byggeri

Svendene synes, det er fedt, at mester ta’r på lederkursusLedere i både store og små håndværksvirksomheder har stor gavn af et lederkursus, lyder det fra en af deltagerne. Modelfoto

Svendene synes, det er fedt, at mester ta’r på lederkursus

Tømrermester Alexander Tardini fik ligesom svendene stor gavn af, at han endelig tog på lederkursus. Kurset gav både tid, luft og bedre planlægning

Del artiklen på

- Det viste sig, at det er de samme problemer vi alle sammen sidder med som ledere. Og det var rart at høre. Sådan forklarer Alexander Tardini fra tømrervirksomheden Andersen & Tardini i København.

Han er en af de virksomhedsledere, der netop har gennemført Dansk Håndværks Lederuddannelse.

Virksomheden har både tømrere, malere og murere ansat, og kan klare stort set enhver opgave fra køkkener og badeværelser til tage og tilbygninger. Så der er nok at holde styr på. Specielt fordi det meste udføres som hovedentrepriser. Men udfordringen som leder var ved at drukne i telefoner, møder og ture frem og tilbage mellem byggepladserne og kontoret.

Og derfor var begejstringen stor, da Alexander Tardini endelig meldte sig til uddannelsen. For den har været en stor hjælp, fortæller han.

- Jeg har lært meget, også om ting, som jeg troede at jeg kunne. Både i forhold til kunderne og medarbejderne. For eksempel, at tage sig tid til at forklare opgaver og tilbud, så man får det samme billede. Tidligere var det jo sådan, at jeg engang imellem tænkte: Jeg har jo lige forklaret det, så hvorfor har de ikke forstået det.

Tid er både problemet og løsningen
At tid var blevet et problem, var også den første forhindring for i det hele taget at komme på uddannelsen.

Alexander Tardini havde længe tænkt, at det var nødvendigt med mere lederviden. Han havde læst om uddannelsen på Dansk Håndværks hjemmeside og set på materialet. Men hvordan skulle det lade sig gøre? Da han så ringede, for at få mere at vide, opdagede han, at det var sådan andre også havde det - og at løsningen netop var at afsætte tid til uddannelsen.

Et andet af de mange resultater, der har været med til at gøre dagligdagen som leder lettere, er uddelegering. At lære at flytte ansvar over til medarbejderne og lade dem blive mere selvkørende:

- Hvis man kan få de ansatte til selv at stå for en lidt større del af opgaven med planlægning, beregning og bestilling af materialer, så bliver der luft til andre ting. Og folkene trives også med at man stoler på dem og bruger deres viden og erfaring, forklarer han.

Nye redskaber
Lederuddannelsen har ved hvert modul ændret på den måde Alexander greb rollen som leder an på.

- Man kommer tilbage og har nogle nye redskaber. Nye ting, som jeg kan bruge i praksis. Og medarbejderne har da også sagt, at de syntes det var fedt, at jeg tog det kursus. For eksempel at holde op med at stå fem minutter ude på byggepladsen, give beskeder og tjekke om alt er ok, mens telefonen ringer, og så smutte igen. For det kan godt være, at man så ’har været der’. Men hvis man ikke lytter, forklarer sig ordentligt og lader folkene spørge ind, så kan det jo være lige meget, for så bliver de nødt til at ringe senere for at spørge.

Kæmper med de samme problemer
Planlægningen blev også bedre efter et af kurserne. Andersen & Tardini indførte et lille møde som afslutning på ugen, hvor Alexander og svendene sammen ser næste uges opgaver igennem og tjekker, om det hele er på plads. Materialer, rækkefølger af opgaverne på de enkelte projekter og samspillet med andre faggrupper på byggepladsen.

- Vi er jo ikke et kæmpe firma - vi er de der 12-15 mand - men det er helt sikkert, at uddannelsen er lige så nyttig for små virksomheder som for ledere af firmaer, der er langt større end vores. Det kan man også mærke på de andre deltagere. Det er vidt forskellige firmaer og størrelser, men det er de samme problemer, vi slås med. Og så er det fint, at vi også snakker indbydes om, hvordan andre løser et problem, og at der er plads til nogle gode råd eller erfaringer om andre måder end dem, man selv har brugt.

Om det har været det hele værd: Ubetinget - endda så meget at Alexander Tardini selv har været på vej til at ringe til sin arbejdsgiverforening, for at få gjort mere for at andre opdagede uddannelsen.

Dansk Håndværk sender næste hold af håndværksmestre på lederkursus til september.

-los


Læs mere om Byggeri

25/6 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.