Aktuelle nyheder - Byggeri

Tegnestue valgte BIM-projektering, fordi de ikke kunne tegne

Tegnestue valgte BIM-projektering, fordi de ikke kunne tegne

Selv om bygherrens krav lød på afleveringer i 2D, valgte OOOJA architects at projektere deres første byggeprojekt i BIM

Del artiklen på
I begyndelsen af året vandt OOOJA sammen med kimthorsell architects og Vision+ ingeniører den indbudte konkurrence om om-og tilbygningen af Halse Sognegård.

Hasle Sognegård er OOOJAs første projekteringsprojekt, og selv om bygherren ikke stillede krav om digitale afleveringer, var det naturligt for tegnestuen at projektere i BIM.

- Vi havde kun erfaring med Rhino og Grasshopper, men er overbeviste om, at BIM er fremtiden for projektering, så hvorfor ikke kaste sig ud i det? Ingen af os kan jo tegne i hånden, og alt hvad vi laver foregår i forvejen i 3D. Så vi er nok egentlig en meget digital tegnestue med projekter, der handler om rum, fortæller partner Jan Buthke, OOOJA architects.

Samarbejde gik smooth
Da beslutningen om at projektere i BIM var taget, var næste skridt i processen at vælge, hvilket BIM program tegnestuen skulle anvende. ArchiCAD var en af mulighederne, og da BIM Equity lod til at være en god samarbejdspartner og erfaren rådgiver, valgte tegnestuen at teste ArchiCAD på Halse Sognegård som pilotprojekt i 3 måneder. Nu synes de, at ArchiCAD er et rigtig godt værktøj.

- Det er kommet bag på os alle, at der - på trods af at man benytter BIM - er så meget manuelt tegnearbejde i projekteringen. Vi troede programmet ville gøre det hele for os, men det viste sig, at man alligevel skulle modellere specielle konstruktioner i ArchiCAD. Men generelt har processen og samarbejdet med de øvrige parter været smooth, afslutter Jan Buthke.

Udvidelsen af sognegården bliver et moderne byggeri, der opfylder energirammen for et klasse 2015-byggeri, hvilket sørger for at holde driftsomkostningerne lave. For tegnestuen har det været vigtigt, at bygningen er i balance med sine omgivelser og den øvrige bebyggelse, samtidig med at den er markant og entydig i sit arkitektoniske formsprog uden at virke dominerende over for kirken. Et hus i kontakt med sine omgivelser – et hus i balance.

-kj

Læs mere om Byggeri

5/11 2014
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.