Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Terrorsikring: Ny smart grøn skjuler til terrorklodserDe første gæster har allerede sat sig på den endnu ikke helt færdige bænk for at hvile deres trætte ben

Terrorsikring: Ny smart grøn skjuler til terrorklodser

I stedet for en grå, ildevarslende betonklods som terrorsikring på Rådhuspladsen mødes de forbipasserende nu af en bænk, et cykelstativ og rølliker, solsikker og morgenfruer

Del artiklen på

TagTomat har udviklet, bygget og begrønnet en betonklods-skjuler, som vil stå på Rådhuspladsen i København de næste måneder. I stedet for en grå, ildevarslende betonklods som terrorsikring mødes de forbipasserende nu af en bænk, et cykelstativ og rølliker, solsikker og morgenfruer.

Blokade og byrumsmøbel
Betonklodsens primære funktion er at forsøge at forhindre lastbiler i at køre folk ned ved at nedsætte hastigheden, så man har mulighed for at nå at komme væk (en funktion der forhåbentlig aldrig bliver sat på prøve). Med en begrønning af betonklodsen ønsker Tagtomat at gøre en dyd ud af nødvendigheden og give blokaden en sekundær funktion som byrumsmøbel, der vil give værdi året rundt og måske kan aflede den værste frygt.

- Uden at vi har forskningsmæssig belæg for det, så er vi hos TagTomat ret overbeviste om at de store betonklodser ved vores pladser, og eksempelvis på Strøget i København, skaber en følelse af utryghed hos de forbipasserende, det er ihvertfald den følelse vi selv har, når vi cykler rundt i byen, fortæller Mads Boserup Lauritsen, stifter af TagTomat og forsætter:

- Så jeg har ofte tænkt – det må kunne gøres lidt smartere, uden at vi skal opfinde den dybe tallerken påny.

Skab grøn terrorsikring
Derfor satte de i Tagtomat sig for at undersøge, hvordan de kunne vende en desværre nødvendig terrorsikring til et brugbart opholdsrum, for mennesker og cykler, i byen. Og i maj måned i år søgte de om et partnerskab med Sharing Copenhagen om midler til delvist at dække udviklingen af deres prototype, og fik støtte til afprøvning af grøn terrorsikring med 15.000 kr.

Konceptet er at Tagtomat lægger en grøn hat / tupé ned over de eksisterende betonklodser, hvorpå der fastsættes en bænk på den ene side og cykelstativer på den anden. Plantekasserne har selvfølgelig selvvanding indarbejdet som ved alle Tagtomats andre urban gardening miljøer. For det har været vigtigt, at grøn terrorsikring kan indgå i den eksisterende drift af grønne områder uden at overskride kommunernes budgetter.

- Ved at beklæde standard betonklodser kan vi skabe en grøn og foranderlig terrorsikring, uden at der skal udvikles nye, dyre koncepter, samtidig med at byen får tilført værdi såsom begrønning, siddepladser og cykelparkering. Når vi skal bruge ressourcer på terrorsikring af vores centrale pladser, så lad os i samme ombæring forsøge at gøre pladserne grønnere og venligere, slutter Mads Boserup Lauritsen.

-jhn

Fakta: om den grønne terrorsikring

Standard betonklodser beklædt med bænk, cykelstativ og planter
på Rådhuspladsen i København
Projektide, udvikling, produktion og drift: TagTomat
Sparring og økonomisk støtte: Sharing Copenhagen
Placering & årstal: Rådhuspladsen i København, 2017
Planter: Staudelathyrus (Lathyrus latifolius). Røllike (Achillea millefolium, div. sorter). Tallerkensmækker (Tropolaeum majus). Solsikke (Helianthus anuus). Morgenfrue (Calendula officinalis).

Læs mere om Byggeri

15/6 2017
AffugtningAfskærmningAlu stigerArbejdsmiljø-koordineringBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring pladerBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygherrerådgivningBygningsrenoveringCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKalkudfældnings fjernerLamellerLejderLimtræLofterMalingMultistigerNedbrydningNedrivningOmbygningOptimering af arbejdsgangePanelerPerforerede panelerPortautomatikPorteRådgivningRenovering - ombygningRullestilladsSandwichpanelerSaxliftSkure og modulerSokkelrenderSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukSyre erstatningTapetTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUni rensVarmepumperVægbeklædningVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder