Aktuelle nyheder - Byggeri

Tømrere er i høj kurs

Tømrere er i høj kurs

Den danske byggesektor er for alvor oppe i gear efter finanskrisen, og det har ført til stærk vækst i byggeriet og dermed følgende efterspørgsel på arbejdskraft.

Del artiklen på

Ifølge Nybolig gælder det om at være ude i god tid, hvis man som boligejer tænker på at bygge om eller bygge til.

Der er kommet hele 32.000 flere beskæftigede i byggeriet siden 2013, og det er i sig selv glædeligt nyt:;

- Men med udviklingen følger også en propfyldt kalender for håndværkere. Som boligsøgende eller nyklækket boligkøber bør man derfor være ude i ekstra god tid, hvis man går med tanker om renovering eller tilbygning af ens nyindkøbte hus, lyder vurderingen fra Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig.

Ifølge Nybolig ses væksten især inden for tømrermestre, der har haft en stigning på 6,6 procent i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år. Det svarer til 2400 nye beskæftigede.

Skal væbne sig med tålmodighed
Ifølge Peter J. Mattsen kan det være et udtryk for, at mange byggeopgaver både inden for nybyggeri og renovering af eksisterende udføres af tømrere:

- Det gælder både vinduer, tage, gulve, køkkener og mindre entrepriser, som tømremestre typisk står for. Men generelt kan man som nyslået boligkøber med planer om en ombygning nogle steder skulle væbne sig med tålmodighed, for aktiviteten er høj nu, og det er ikke sikkert, at håndværkerne har tid lige med det samme, siger Peter J. Mattsen.

Projektbyggeriet trækker læsset
Det er især de mange nybyggerier og projektbyggerier i de større danske byer, der trækker beskæftigelsen op.

Der er beskæftigelsen steget med hele 10,2 procent i andet kvartal i år sammenholdt med samme kvartal sidste år.

- Der er særligt fart på projektbyggeriet både i de store byer og i nogle af landets større provinsbyer, hvor kunderne i større og større grad efterspørger moderne, vedligeholdelsesfrie og bæredygtige boliger, siger Peter J. Mattsen.

DanB

Læs mere om Byggeri

12/8 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.