Aktuelle nyheder - Byggeri

Tommy Ahlers (V): Regeringen vil skade danske virksomheder

Tommy Ahlers (V): Regeringen vil skade danske virksomheder

Venstres nye erhvervsordfører advarer mod, som regeringen planlægger i finanslovsforslaget, at øge arbejdsgivernes sygedagpengebetaling og tredoble generationsskifteafgiften

Del artiklen på

Politik - Samfund

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Normalt er der ikke tunge ordførerposter til nye folketingsmedlemmer. Dem sætter ’de gamle’ sig på.

Men Tommy Ahlers er en undtagelse. Ikke alene kommer han fra en position som forskningsminister, men han fik også et kanonvalg med tusinder af personlige stemmer. Og så er han blandt de MEGET få politikere, der har succes som privat erhvervsdrivende og iværksætter.

Der var derfor ikke langt til at give ham den prestigefyldte og for Venstre meget vigtige opgave som erhvervsordfører.

Generationsskifte og sygedagpenge
BygTek mødte ham på Venstres landsmøde i Herning, og han er ikke i tvivl om, hvad der netop nu er det vigtigste på den erhvervspolitiske dagsorden:

- Der er nogle elementer i regeringens finanslov, som vil skade dansk erhvervsliv. Det ene er en tredobling af generationsskifteafgiften, og det andet er forøgelsen fra 30 – til 40 dage af, hvad arbejdsgiverne selv skal betale i sygedagpenge. Jeg forstår simpelthen ikke det bagvedliggende rationale. Jeg forstår, at der skal bruges nogle penge, men at finde penge steder, hvor man skader arbejdspladser i HELE Danmark, ikke mindst i mange små virksomheder, det giver ingen mening, siger Tommy Ahlers til BygTek.

Også fagbevægelsen advarer
Han henviser i øvrigt til, at både 3F og Dansk Metal sammen med Bent Jensen fra LINAK og Dansk Industri har advaret regeringen mod de påtænkte økonomiske stramninger over for virksomhederne, og han håber nu på, at regeringens støtteparti, De Radikale, vil kæmpe for erhvervslivet i de to konkrete sager:

- Jeg synes, at regeringen begynder med at køre en retorik, der handler om, at erhvervslivet har brudt en samfundskontrakt. Og så siger de lidt længere nede i teksten, at der er nogle, som gør det godt. Men NEJ! Den samfundskontrakt er ikke brudt. Virksomhederne lever op til den, når de ansætter lærlinge, når de ansætter de svage fra kanten af arbejdsmarkedet, når de gør noget for lokalsamfundet, når de generelt kæmper for Danmark og betaler deres skat. Det er samfundskontrakten, siger Venstres erhvervsordfører.

Brodne kar gør ham dybt frustreret
Han lægger ikke skjul på, at der også findes nogle brodne kar, som også gør ham ’dybt frustreret’:

- Men regeringen giver indtryk af, at der nok er noget galt med det hele, og så føler de, at det er nemmere at få et mandat til at tage lidt flere penge fra dem. Det er der nok ingen, der føler noget stærkt omkring – men det er der. Det kommer ikke mindst til at ramme de mange små virksomheder i bygge- anlægsbranchen. En anlægsgartner har i medierne peget på, at næste gang, kommunen beder ham give en borger på kanten af arbejdsmarkedet en ekstra chance, vil arbejdsgiveren tænke sig om en ekstra gang, fordi han skal betale ekstra mange sygedage, siger Tommy Ahlers.

Ved for lidt om erhvervslivet
Og det er det samme med generationsskifteafgiften, hvor Tommy Ahlers noterer, at det ikke er store virksomheder med en stor pengetank, hvor de bare kan trække penge ud af, der rammes:

- Det er små virksomheder med måske kun en enkelt ejer, og skal de generationsskifte og betale 15 procent af den værdi, virksomheden måske har, så kan det smadre dem, siger Venstres erhvervsordfører.

Han har allerede ’gennemlevet tre faser i politik’ – rådgiver for regeringen omkring iværksætterpolitik, som forskningsminister og nu som oppositionspolitiker:

- Mange politikere har ikke viden om, hvad det vil sige at drive en virksomhed. Derfor giver det god mening, at jeg sidder der, og at andre erhvervsfolk involverer sig i politik. Det kan godt være, at de i Folketinget ikke rigtigt har mærket, vad det vil sige at drive en virksomhed, men de vil gerne forstå det – i hvert fald i Venstre

Hør hele interviewet med Tommy Ahlers på nedenstående link

http://radioupdate.dk/Updatenyheder.asp?page=3783&T=Regeringen vil skade danske virksomheder

Læs mere om Byggeri

19/11 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.
 • NTI

  NTI

  Vi gør dig bedre!
 • Dansk Boligbyg

  Dansk Boligbyg

  Det giver pote at leve værdierne
 • Greditec

  Greditec

  Murtec Bistal 30R Dista - Murværksarmering
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • BMI Danmark

  BMI Danmark

  (Icopal & Monier) - Se vores brohurer om tagløsninger
 • Riwal

  Riwal

  Vi hjælper dig sikkert i højden!
 • Garant

  Garant

  Specialist i tekniske produkter
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Zarges

  Zarges

  Stiger og stilladser i aluminium
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Zarges

  Zarges

  Godt arbejdsmiljø valg
 • Ajos

  Ajos

  Kraner, hejs, skure, pavilloner, strøm, lys, varme og byggepladsindretning
 • Lyngsøe

  Lyngsøe

  Alt i overdækning. Dansk design.
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer
 • Greditec

  Greditec

  Murflex - ventiler i rustfrit stål
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • OX-ON

  OX-ON

  Designed to protect
 • Kilian Water

  Kilian Water

  Det beplantede filter – naturlig spildevandsrensning
 • Scandi Supply

  Scandi Supply

  Brandsikring A - Z