Aktuelle nyheder - Byggeri

Tre bæredygtige bygherrer kæmper om BygherreprisenNREP og AG-gruppen er en af de nominerede for at vise vejen frem mod mere et cirkulært byggeri ved opførelse af boligbyggerierne Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i København.

Tre bæredygtige bygherrer kæmper om Bygherreprisen

Tre visionære og ambitiøse bygherrer er efter rekordmange indstillinger med i slutspurten om Boligfondens Kubens Bygherrepris 2019

Del artiklen på

Samfund - Bæredygtighed - Arkitektur

Prisen hædrer bygherreorganisationer, der med gode visioner, strategier og processer formår at skabe byggeri, som akkumulerer ny viden til branchen og skaber værdi for brugerne og det omkringliggende samfund.

Rekordmange kandidater er blevet indstillet til Bygherreprisen 2019. Blandt 20 stærke bygherrer og deres projekter har bedømmelseskomiteen nu udvalgt tre stærke, men forskellige finalister.

De tre nominerede er Himmerland Boligforening, Roskilde Kommune samt NREP og AG Gruppen.

- Jeg synes, at vi har tre stærke kandidater med meget forskellige udgangspunkter. Vi har den offentlige bygherre i form af Roskilde Kommune, der med høje ambitioner og nytænkning faciliterer og leder byens udvikling i en mere bæredygtig retning. Så er der den stærke kommercielle bygherre i form af NREP og AG Gruppen. Det er developere, der måske lidt overraskende for udenforstående, insisterer på at søge nye og udfordrende veje med cirkulære løsninger. Og så er der en stor almen boligorganisation, der gennem sit byggeri bl.a. har skabt mere sundhed, øget tryghed og en masse sociale gevinster i en ellers udskældt bydel i Aalborg, siger Henrik Mielke, CEO i Enemærke & Petersen, der er bestyrelsesmedlem i Boligfonden Kuben og medlem af bedømmelseskomiteen.

Hædres for visioner
Bygherreprisen 2019 hædrer en bygherre, som i et eller flere byggeprojekter har udvist en særdeles god og professionel bygherreindsats og som formår at udleve en stærk vision og sætte en strategisk retning for sit byggeri. I år har der særligt været fokus på bygherrer, som har formået at akkumulere viden og dygtiggøre sig selv og branchen samt skabt værdi til omverdenen. Ikke blot på et projekt, men over flere projekter.

Henrik Mielke pointerer, at selvom projekterne er meget forskellige, så gemmer der sig mange ligheder i bygherreindsatsen: Stærke strategier, velkonsoliderede og kompetente bygherreorganisationer, højt ambitionsniveau, mod og evne til innovation, stærkt fokus på bæredygtighed, nye samarbejdsformer og lysten til at tage et samfundsansvar og skabe merværdi med byggeriet.

Det er Boligfonden Kuben, som sammen med Bygherreforeningen uddeler den prestigefyldte pris. Prisen blev senest uddelt i 2018, hvor Realdania By & Byg vandt for opførelsen af BLOX.

Absolut topklasse
Formand for bedømmelseskomiteen Palle Adamsen, adm. direktør i Lejerbo, hæfter sig også ved de mange gode kandidater. Det har været svært at vælge:

- Vi har fået rekordmange flotte indstillinger. Vi har skulle vælge mellem de største og dygtigste bygherrer. Det vidner om en stor interesse for at vinde bygherrernes særlige pris. Men nok så vigtigt, så vidner det om mange dygtige og visionære bygherrer i Danmark. Med de tre finalister er vi oppe i den absolutte topklasse, så det bliver meget svært at finde den endelige vinder.

Bygherrens afgørende rolle
Han forklarer, at uanset hvem der vinder, så er det afgørende, at finalisterne samt hele priskonkurrencen er med til at sætte fokus på bygherrens afgørende rolle i forhold til at skabe godt byggeri.

- Bygherreorganisationen bag et stort visionært byggeprojekt spiller ofte en lidt anonym rolle i forhold til det byggeri, som opføres. Og når byggeriet endeligt står færdigt, glemmer man ofte det forarbejde, der ligger bag. Men bygherren spiller en central rolle som den, der sætter rammerne for det færdige byggeri og vejen dertil. Det er igangsætteren og det strategiske anker i byggeprojektet. Bygherren er indkøber og angiver retningen og er derfor helt afgørende for byggeriets succes, understreger Palle Adamsen

Og helt specifikt er det den ekstraordinære rolle og indsats, som Bygherreprisen gerne vil hædre. Det er den fremsynede bygherre, som er opmærksom på de ting, som er udslagsgivende for at skabe byggeri og anlæg med en positiv effekt på brugere og omgivelser:

- Den gode bygherre kan være et forbillede for andre, og det gør denne pris ikke kun relevant for branchen, men for os alle som samfundsborgere. Derfor glæder vi os til at uddele Bygherreprisen 2019”, slutter Palle Adamsen.

-jhn

Fakta
Bygherreprisen er blevet uddelt siden 1999. I år uddeles den på Building Awards, der er blevet byggeriets store prisfest. Her uddeles 9 andre fornemme priser. Det er torsdag den 7. november 2019 på The Plant i København.

De nominerede kandidater til Bygherreprisen 2019 er følgende:
• Roskilde Kommune for en kontinuerlig stærk bygherreindsats med bl.a. fokus på FNs verdensmål og for udvikling af bydelen Musicon.
• NREP og AG-gruppen for at vise vejen frem mod mere et cirkulært byggeri ved opførelse af boligbyggerierne Upcycle Studios og Ressourcerækkerne i Ørestaden på Amager i København.
• Himmerland Boligforening for i samarbejde med en lang række private og offentlige parter at have forvandlet Aalborg Øst til et attraktivt boligområde til inspiration for resten af den almene sektor

 

Læs mere om Byggeri

22/10 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.