left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Udvidet torvehal bliver nyt samlingsstedGavlenderne skal lukkes, så rammerne kan generere mere handel året rundt. Den udvidede torvehal, der er tegnet af arkitekt Jesper Danø, ventes at stå færdig i løbet af 2020. Foto: Per Bille

Udvidet torvehal bliver nyt samlingssted

Mere torvehandel i Ry og en bygning til kulturelle arrangementer. Det er resultatet af borgerinddragelse og et stærkt samarbejde om indretning af Stationstorvet midt i byen

Del artiklen på

Hensigten med den nye hal er at udvide den torvehandel, som borgere i Ry efterspørger. Samtidig kommer der i direkte forlængelse af torvehallen et nyt samlingssted for et varieret kulturliv.

Siden lukning af Ry Posthus i 2005 har mange borgere vist interesse for at omdanne den centrale grund ved Stationen. En omfattende dialogproces mundede ud i, at kommunen anlagde Stationstorvet i 2017. Det skete efter principperne om 'shared space', idet vejen både afvikler trafik og fungerer som gågade. Kvickly Ry bidrog med støtte på 2 mio. kr. til første del af en åben torvehal.

De foreløbige erfaringer viser, at torvehandel er kommet for at blive og understøtter det faste forretningsliv i byen.

Formand for Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune Claus Leick siger:

- Jeg er rigtig glad for, at vi nu bliver i stand til at lukke torvehallens gavlender og kigge på facaderne, så rammerne kan generere mere handel året rundt. Men ikke nok med det. Drømmen om en cafe med flere funktioner er nu kommet et afgørende skridt nærmere. En indbygget cafe i torvehallen giver mulighed for åbne sommerkoncerter, intime vinterkoncerter, kulturelle aktiviteter i samarbejde med skoler, cityforeningen, borgerforeningen, byens højskole og andre aktører.

Lokal sammenhængskraft
For at vurdere grundlaget for en drive en cafe og kultursted støttede Realdania i 2017 en forundersøgelse, der danner grundlag for den nye bevilling på 2,5 millioner kroner:

- Torvehallen har allerede vist sit værd som samlingssted i Ry, der bidrager til at styrke bylivet og den lokale sammenhængskraft. Den udvidede Torvehal vil tiltrække endnu mere aktivitet til Ry - såvel kulturel som økonomisk - til gavn for både borgere og besøgende i stationsbyen, siger Stine Lea Jacobi, programchef i Realdania, der samarbejder med Skanderborg Kommune om det nye tiltag.

Den samlede anlægssum for udvidet torvehal med 80 m2 cafe/forretning er beregnet til 3,3 mio. kr. Med en bevilling på 2,5 mio. kr. fra Realdania er projektet godt på vej. De øvrige midler vil blive indsamlet lokalt.

-los


Læs mere om Byggeri

25/4 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder