Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Underværker under udførelse Foto: Inger Marie Mulvad

Underværker under udførelse

Realdanias kampagne har stadig kroner til Underværker, som støtter udvikling af fællesskaber i bylivet

Del artiklen på

25 projekter har fået finansiering og de kreative ildsjæle bag idéerne er gået i gang med at realisere de fælles visioner for lokalsamfundet.

Borgere i Bispehaven i Aarhus etablerer et mobilt udekøkken med faciliteter, hvor beboere fra 68 forskellige nationaliteter kan lave mad og spise sammen med deres naboer.

I Marstal på Ærø genopstår en gammel maskinfabrik som nyt mødested og værksted for unge og gamle opfindere med motorolie i blodet.

I København er en tidligere bank i Vanløse godt på vej til at blive til et velfærdshus med badefaciliteter, fodterapi og hvilerum. Målet er at styrke hjemløse brugeres fysiske og sociale velbefindende og forbedre deres muligheder for at bidrage til hjemløseavisen Hus Forbi.

Da kampagnens bedømmelsesudvalg af ildsjæle, iværksættere og eksperter sidst mødtes var der hele 88 projekter til Underværker at vælge i mellem til fordelingen af støttemidler.

25 vidt forskellige projekter føres nu ud i livet med en økonomisk håndsrækning fra Realdania. De idéer, der realiseres, skaber udvikling og optimisme og styrker de lokale fællesskaber på landet eller i byen.

- Bunken af begejstrede ansøgninger fra ildsjæle bekræfter at idérigdom og lokalt engagement trives overalt i Danmark. Ildsjælene bygger bro mellem mennesker og de er med til at drive en udvikling, der skaber gode rammer for livet i lokalsamfundet. Det er altid en stor fornøjelse, når vi i Realdania kan støtte deres store indsats, siger Christian Andersen, programchef i Realdania.

De udvalgte projekter støttes med samlet 10,9 mio. kr.

Kampagnen, Underværker, blev lanceret i 2014 med det formål at støtte de ildsjæle, der bygger for fællesskabet. Der er hidtil gennemført fem ansøgningsrunder og den sjette og sidste afvikles i starten af det nye år.

Interesserede kan søge midler ved at beskrive en god idé og demonstrere lokal opbakning til projektet på www.underværker.dk, hvor alle projektidéer og støttede projekter også er lagt ud.

www.underværker.dk

- ecaLæs mere om Byggeri

10/10 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsprofilerBygningsrenoveringCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKvisteLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder