Aktuelle nyheder - Byggeri

Universitet i Ørestaden kostede 2,7 milliarder kronerBoligminister Kaare Dybvad Bek (Foto:Claus Bech)

Universitet i Ørestaden kostede 2,7 milliarder kroner

Det er kun en afvigelse på 3,3 procent fra det oprindelige budget over en periode på mere end 20 år

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

I en orientering til Folketingets Finansudvalg om afslutningen på opførelsen af
Københavns Universitet Amager (KUA) giver boligminister Kaarre Dybvad Bek en ’kort status på det færdige byggeri og den endelige totaludgift’.

Opførelsen af det nye universitetsområde i Ørestad nord blev igangsat som en del af det samlede byudviklingsprojekt for Ørestaden i 1990'erne, og sidste del af KUAprojektet
blev ibrugtaget i 2019:

- Projektet vil derfor også kunne lukkes regnskabsmæssigt. Opførelsen af KUA har været forelagt for Finansudvalget gennem 12 aktstykker, og der er over en periode på knap 25 år opført mere end 130.000 kvadratmeter bygninger samt etableret et universitetstorv og fællesarealer som en del af projektet, oplyser ministeren.

Tilfredsstillende resultat
Det samlede KUA-projekt er overordnet set gennemført i tre etaper, og projektets samlede totaludgift er bevilget til et budget på cirka 2,6 milliarder kroner. Den realiserede totaludgift er cirka 2,7 milliarder kroner, som ifølge Kaare Dybvad Bek svarer til, at det samlede
byggeprojekt er gennemført med en afvigelse på 3,3 procent:

- Samlet set vurderes det således, at det samlede resultat for byggeriet er tilfredsstillende, herunder set i lyset af kompleksitet, størrelse og den lange tidsperiode, konkluderer boligministeren.

Læs mere om Byggeri

29/9 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.