left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Vi har kun set toppen af konkursernes isbjerg

Vi har kun set toppen af konkursernes isbjerg

Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, siger i en kommentar til konkurserne i juli, at konkursstatistikken endnu ikke er voldsomt præget af coronakrisen, men nogle brancher er på ’katastrofekurs

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Antallet af konkurser var i juli 511, hvoraf de blot 179 var blandt aktive virksomheder og ramte 1295 fuldtidsjob.

Bo Sandberg kalder det en ’positiv konstatering’, men fastslår samtidig, at det må forventes, at konkursbølgen begynder at rulle hurtigere i det kommende halve til hele år, fordi konkurser typisk indtræder med betydelig forsinkelse:;

- Så foreløbig har vi kun set toppen af konkursernes isbjerg. En konkurs er heldigvis stadig sidste udvej. Mange virksomheder og iværksættere giver livsværket en ekstra chance og ser også tiden an i håb om hurtig bedring ovenpå corona. Endelig er der også en formel forsinkelse i konkursstatistikken som følge af den juridiske sagsbehandling, siger Bo Sandberg.

Stabilt konkurstal i byggeriet
Nogle brancher er dog ifølge Dansk Byggeris cheføkonom ’på katastrofekurs’. Det gælder luftfart, krydstogt, hoteller, taxaer og andre dele af oplevelsesøkonomien:

- For langt de fleste virksomheder er det uforskyldt, og især i Hovedstaden mærkes blandt andet det dybe tomrum fra den manglende turisme, siger cheføkonomen.

Ifølge Danmarks Statistik er hele 45 problem af julis konkurser da også i Region Hovedstaden.
I byggeriet er der stadig et stabilt – men forholdsvis højt – konkursomfang med 100 konkurser i juli.

Efterslæb fra foråret
Ifølge Dansk Byggeri kan det dog kun i lavt omfang tilskrives corona, og der er samtidig også et efterslæb fra foråret, hvor konkurstallet var kunstigt lavt, fordi Sø- og Handelsretten var corona-nedlukket:

- Byggeriet har klaret sig helskindet gennem de første måneder af coronakrisen, mens der samtidig er sat turbo på digitalisering i branchen. I langt de fleste virksomheder har der stadig været opgaver i ordrebogen. Ja tilmed har det gunstige boligmarked og den lange periode med hjemmearbejde givet mange nye små private opgaver med boligforbedring som indendørs malerarbejde og udendørs projekter som eksempelvis nye terrasser, siger Bo Sandberg.

Læs mere om Byggeri

7/8 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.