Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Akut mangel på arbejdskraft i det østjyske

Akut mangel på arbejdskraft i det østjyske

Væksten har bidt sig godt fast i det østjyske, og det giver udfordringer med at skaffe faglært arbejdskraft

Del artiklen på

Det er rigtig positivt, at der er vækst og fremgang i det østjyske erhvervsliv. Således også hos dørproducenten, Door System i Hasselager. Her er ordrebogen fyldt, og der er akut behov for ekstra arbejdskraft for at honorere efterspørgslen og holde gang i væksten. Men det er svært for virksomheden at skaffe den rette arbejdskraft, og det hæmmer væksten, hvis det ikke lykkes at få fat i flere folk.

- Vi søger smede, CO2-svejsere og TIG-svejsere, generelt faglærte med metalbaggrund. Vi kan også godt bruge flere montører. Det er faktisk hele vejen rundt i produktionen, at vi mangler folk. Der er jo nærmest ingen respons på jobannoncer og henvendelse til Metal i Aarhus, Silkeborg og Horsens har heller ikke givet noget. Vi er virkelig udfordret på mangel af faglært arbejdskraft, fortæller Johnny Brønd, produktionschef hos Door System.

Danske arbejdspladser
- Det er helt afgørende for os, at vi er konkurrencedygtige, så vi kan bevare de danske arbejdspladser. Vi har en stærk produktion i Hasselager med dygtige folk, der lever høj kvalitet med stor fleksibilitet hver dag. Det sætter kunderne pris på og det er derfor, at de bliver ved med at købe hos os. Men det handler også om at have de rigtige maskiner og en optimal produktion. Vi investerer løbende i nye maskiner og ny teknologi for at fastholde en stærk konkurrenceevne og en høj kvalitet i de dørløsninger, vi leverer, fortæller Johnny Brønd.

Senest har Door System investeret i to nye bukkemaskiner, hvor man opnår en bedre finish og øger kapaciteten og fleksibiliteten. De nye maskiner har større præcision i  bukkeardejdet, og selve bukkeprocessen går også hurtigere. Samtideig er maskinerne forberedet til, at der kan koblers en robot på, så virksomheden sikrer sig i forhold til den teknologiske udvikling.

- Men allervigtigst for os nu er at få fat i flere folk. Vi håber meget, at det kan lykkes os at få tilknyttet flere dygtige metalfolk til vores produktion i Hasselager. Vi har en fantastisk holdånd i virksomheden, så man bliver del af et virkeligt stærkt fællesskab, slutter Johnny Brønd fra Door System.

Door System
Door System udvikler og leverer døre og porte til detailhandlen, fødevareindustrien og den farmaceutiske industri. Blandt kunderne er Novo Nordisk, Arla, Danish Crown, Netto og Rema. Kvaliteten er høj og det betyder også, at virksomhedens løsninger ikke er de billigeste på markedet. Men høj driftsikkerhed og store besparelser i både energiforbrug og udgifter til vedligehold gør det til en favorabel investering set over produkterne samlede levetid.

- eca

Læs mere om Døre & vinduer

15/9 2017

Mest læste


Seneste nyheder