Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Det skal være nemt at bygge bæredygtigtEt eksempel på Lindabs EPD-certificerede porte hos Din Forsyning i Esbjerg.

Det skal være nemt at bygge bæredygtigt

Lindab vil gøre det så nemt som muligt for arkitekter, bygherrer og fagfolk at bygge bæredygtigt

Del artiklen på

I Danmark og Skandinavien er vi langt fremme, når det kommer til bæredygtigt byggeri. Men der er stadig lang vej igen. Hos leverandøren Lindab opfordrer man til en konstruktiv dialog om, hvordan fremtidens bæredygtige løsninger skal se ud.

- Lindab har en størrelse, der giver os mulighed for at tage ansvar og være med til at drive udviklingen i byggeriet i en mere bæredygtig retning. Det ansvar tager vi seriøst. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre det nemt for vores kunder at bygge bæredygtigt, fortæller salgsdirektør Puk Spencer fra Lindab.  

Blandt de konkrete tiltag, der skal gøre det nemmere at bygge bæredygtigt, er miljøvaredeklarationen eller EPD-certificering af nogle af virksomhedens produkter.

- Vi har arbejdet internt med EPD-certificering og bæredygtige produkter i nogle år. Vores porte er eksempelvis miljøvaredeklarerede. Med certificeringen kan vores kunder være trygge ved, at portene lever op til kravene til DGNB-projekter og derfor kan bruges i bæredygtige byggerier, siger Puk Spencer.
 
En EPD-certificering deklarerer bæredygtigheden for byggevarer ved at dokumentere ressourceforbruget for hele produktets livscyklus. Samtidig lægger Lindab vægt på, at deres produkter designes med bæredygtighed for øje, når det er muligt. Det gælder eksempelvis portene, der både er energibesparende og udleder halvt så meget røg ved brand som øvrige porte på markedet.

Fælles om udvikling
Som en international koncern er Lindab tilstede i 32 lande, men virksomhedens rødder og tankegang er fortsat forankrede i Skandinavien og den nordiske omtanke for miljø, samfund og bæredygtighed.  

- Bæredygtighed har en særlig betydning i Danmark og de nordiske lande, hvor mange føler et ansvar for miljøet og vores omgivelser. Det er tydeligt på lovgivningen på området, hvor vi er langt fremme i Norden, men vi mærker også en stigende efterspørgsel fra bygherrer, arkitekter og fagfolk, der selv ønsker at bygge bæredygtigt, fortæller Puk Spencer og fortsætter:  

- Som leverandør kan vi være med til at skubbe udviklingen i en mere bæredygtig retning, men vi kan ikke gøre det alene. Derfor opfordrer vi alle interesserede til at komme forbi vores stand på Building Green messen i november og indgå en dialog med os. Sammen kan vi definere, hvordan fremtidens bæredygtige løsninger skal se ud, siger Puk Spencer fra Lindab.

Efterårets Building Green-messe foregår den 1. og 2. november i København, hvor det er muligt at møde Lindab og en lang række andre aktører inden for bæredygtigt byggeri.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

21/9 2017

Mest læste


Seneste nyheder