Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Dørproducent er optimistisk efter Brexit-tale

Door System ønsker, at det engelske marked skal udgøre 20 % af virksomhedens samlede omsætning, og man følger derfor Brexit-forhandlingerne tæt

Del artiklen på
Den østjyske dørproducent Door System har investeret mange ressourcer i at opbygge en stærk position med eget datterselskab på det engelske marked. England er i dag virksomhedens væsentligste eksportmarked, og målsætningen for de kommende år er, at markedet skal udgøre 20 % af virksomhedens samlede omsætning.

Om det kommer til at holde stik, afhænger dog meget af, hvad resultatet bliver af de forestående Brexit-forhandlinger. Toldmure og en tilbagevenden til nationale standarder er de kritiske scenarier for Door System, som på det engelske marked bl.a. har en stor afsætning inden for EI260-C-branddøre, der opfylder ny europæisk standard. Hvis briterne vælger at gå tilbage til nationale standarder, hvor kravene er mindre, og dørene derfor kan produceres billigere, vil det svække Door Systems konkurrenceevne.

Derfor blev der også fulgt ekstra godt med, da den engelske premierminister Theresa May holdt sin Brexit-tale:

- Theresa Mays fokus på frihandelsaftaler og en fastholdelse af nuværende love og regler gav en vis ro, selv om hun også udtalte, at man ville trække tingene hjem. Overordnet var signalerne dog positive, og så må vi jo se, hvad slutresultatet bliver. Vi er optimistiske, fortæller salgschef Søren Rahbek.

Door System har et stort salg i England af hurtigporte og døre til kølerum samt branddøre, og salget er primært koncentreret inden for fødevareindustrien og detailhandlen.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

3/2 2017

Mest læste


Seneste nyheder