Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

 Nu skal dørene gå i ét med gulvetFoto fra den private bolig, hvor dørene næsten smelter sammen med gulvet og væggene.

Nu skal dørene gå i ét med gulvet

Døre, gulve og vægge der går i ét, skaber en helt unik rumoplevelse

Del artiklen på
Dørene er igen på vej til at blive et vigtigt designelement. Arkitekterne har for alvor fået øjnene op for, hvordan indvendige døre kan bruges til at skabe rum, der integrerer alle flader i én sammenhængende helhed, som åbner for helt nye rum-oplevelser.

I flere store prestigeprojekter har dørproducenten Vahle arbejdet tæt sammen med arkitekterne om at integrere dørene i arkitekturen, så de nærmest går i ét med væggene. Blandt de projekter er Dokk1, Bestsellers nye hovedkvarter og Copenhagen Plant Science Center.

Nu har Vahle afleveret endnu en opsigtsvækkende løsning til en privat bolig. Her flyder dørene næsten sammen med gulvet og væggene.

- Kunden havde valgt at få flotte Douglas gulve til huset og henvendte sig til os for at høre, om vi kunne lave en løsning, hvor gulve, døre og vægge næsten gik i ét, fortæller salgschef i Vahle, Bo Elkjær Vejen.

Sans for detaljerne
Ønsket om at føre gulvet op på væggen og dørene fordrede et tæt samarbejde med dørproducenten. Alle overflader skulle have den samme opskæring af træet og overfladebehandles ens. Men det var ikke den eneste udfordring ved projektet. Huset har et gennemgåede tema af bruneret messing. Derfor var det meget vigtigt for kunden, at disse detaljer også blev en del af dørene. Hængsler, låsekasse og slutblik er derfor med overflade i bruneret messing.

- Vores døre har altid kun 2 mm luft mellem dørblad og karm Det stiller utrolig store krav til præcision. Dertil kom ønsket om at dørene skulle åbne indad, væk fra opholdsrum og ind i tilstødende værelser. Det er en meget kompliceret måde at lave en dør på. Der er ikke ret mange i Europa, der kan lave det på den måde, siger Bo Elkjær Vejen.

Et særligt slutblik
Den særlige løsning med karmen betød også, at Vahle skulle lave en særlig løsning med slutblik henover hele karmen, for at undgå at slide træet på karmen, når døren åbnes op og i. Løsningen blev et særligt slutblik, som Vahle designede til døren – en plade i bruneret messing, som beskytter træet.

- Det har været en utrolig spændende kreativ proces lige fra udvælgelsen af træet til dørene til detaljer med låsekasse, slutblik og hængsler. Det er en fornøjelse at skabe noget så unikt, hvor alle små detaljer tænkes sammen, så du får et arkitektonisk element, der hænger sammen med hele huset, slutter Bo Elkjær Vejen.

-los


Læs mere om Døre & vinduer

7/12 2016

Mest læste


Seneste nyheder