Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Stor efterspørgsel på nye branddøre og -porte

Stor efterspørgsel på nye branddøre og -porte

Kunderne vil have større sikkerhed og øget holdbarhed, når de køber branddøre og -porte. Derfor vælger de EI260-C døre og porte, lyder det fra Door System

Del artiklen på
Den nye europæiske standard EN16034 inden for branddøre og -porte skærper kravene til, hvad en dør eller port skal kunne holde til. De nye EI260-C døre og porte bliver bl.a. testet fra begge sider nu. Den nye standard trådte i kraft 1. november 2016, og efter en tre-årig overgangsperiode er det 1. november 2019 ikke længere lovligt at sælge de gamle BS60 døre og porte.

Så længe vil kunderne åbenbart ikke vente på at tage de nye standarder i brug. Kunderne vil have større sikkerhed og øget holdbarhed, og hos Door System opleves i øjeblikket en stor efterspørgsel efter EI260-C døre og porte.

- Vi har rigtig mange forespørgsler og ordrer i øjeblikket på de nye branddøre og porte. Over de seneste år har vi brugt masser af ressourcer på at udvikle og teste efter den nye standard. Det betyder, at vi er rigtigt langt fremme, når det gælder EI260-C døre og porte, og kan rådgive kunderne i forhold til den samlede løsning. F.eks. har det stor betydning hvilken væg, du monterer branddøren i, og her kan vi hjælpe, så kunderne får den rigtige løsning med de rette godkendelser, fortæller Søren Rahbek, salgschef hos Door System.

Klar til at betale mere
De nye skærpede krav betyder f.eks. også, at man fysisk skal teste 2-fløjede døre. Det er ikke længere nok at teste en 1-fløjet dør og efterfølgende få den godkendt som 2-fløjet. Samlingen mellem de to dørblade er ekstrem udsat ved brand, og det kræver helt særlige tilpasninger at få den 2-fløjede dør til at holde i 60 min., som den nye standard kræver. Skal der være et vindue i døren, skal døren også fysisk testes med vindue, før den kan godkendes. Og skal døren monteres i en panelvæg, skal den også testes i panelvæggen for at blive godkendt. Panelvægge reagerer meget anderledes end f.eks. betonvægge i tilfælde af brand.

- I forhold til testmetoder og kvalitet - og dermed også pris - ligger vi nok i den høje ende inden for EI260-C døre og porte, men målt på det aktuelle aktivitetsniveau er kunderne villige til at betale lidt mere for at få den ekstra sikkerhed og rådgivning omkring løsningen. Generelt mærker vi stigende optimisme i øjeblikket, og det er tydeligt, at lysten til at investere er tilbage. Også på vores hurtigporte og andre energirigtige løsninger, hvor der kan ydes energitilskud, er der gang i den, fortæller Søren Rahbek.

For at honorere den øgede efterspørgsel har Door System udvidet produktionsfaciliteterne på fabrikken i Østjylland. Virksomheden har overtaget bygninger i området, fordoblet produktionsarealet og øget kapaciteten betragteligt.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

23/12 2016

Mest læste


Seneste nyheder