Aktuelle nyheder om byggebranchen - Døre & vinduer

Velux Gruppen indgår smart partnerskab

Velux Gruppen er indgået et nyt partnerskab med smart home-virksomhed, Netatmo, til udvikling af indeklimaløsninger under betegnelsen Velux Active

Del artiklen på
Udviklingen inden for intelligente hjem og automatisering forventes at blive væsentlige forbrugertendenser i den nærmeste fremtid. Branchen spår således en firedobling af omsætningen inden for intelligente løsninger i 2020 til næsten 65 mia. USD (Statista, 2016) i takt med at flere af hjemmets produkter bliver forbundet til internettet og med hinanden.

- Meget snart vil dit hjem kunne hjælpe med at holde øje med din sundhed ved at sikre masser af dagslys og frisk luft, lige når du har brug for det. I Velux Gruppen har vi i mere end 75 år skabt bedre indemiljøer for vores kunder, og samarbejdet med Netatmo udgør endnu et vigtig skridt mod at skabe øget komfort, mere trivsel, bedre energieffektivitet og sikkerhed, siger Jørgen Tang-Jensen, CEO i Velux Gruppen.

De første Velux Active produkter forventes introduceret til efteråret 2017 og vil byde på WiFi gateway og smart controls til Velux Integra-ovenlysvinduer og -solafskærmningsprodukter samt betjeningsapplikationer til iOS og Android. Med afsæt i en række parametre for indeklimaet - bl.a. temperatur, mængden af sollys, luftfugtighed og CO2 - vil brugerne få mulighed for at automatisere betjeningen af deres ovenlysvinduer og solafskærmning og derved sikre et optimalt indeklima i hjemmet på alle tider af døgnet.

Velux Active har modtaget to CES 2017-priser inden for kategorierne, Smart Home og Eco-design & Sustainable Technologies.

- Vi er meget tilfredse med at udvikle Velux Active sammen med Velux Gruppen, der er førende inden for ovenlysvinduer. Med dette partnerskab viser vi vores evne til at skabe løsninger, der passer til boligens infrastruktur og til at adressere B2B-markedet direkte. Vi bidrager med vores viden om kunstig intelligens, integration af produktsoftware, elektronik og brugeroplevelser, forklarer Fred Potter, Netatmos grundlægger og ledende direktør.

I august 2016 annoncerede Velux Gruppen et samarbejde med Apple om udviklingen af produkter, der er kompatible med Apples HomeKit Smart Home-platform. Samarbejdet indgår i Velux Gruppens strategi for udvikling af løsninger til intelligente hjem og Internet of Things.

-kj

Læs mere om Døre & vinduer

4/1 2017

Mest læste


Seneste nyheder