Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Dansker skal stå i spidsen for 5000 medarbejdere i NordeuropaNiels Svenningsen

Dansker skal stå i spidsen for 5000 medarbejdere i Nordeuropa

Niels Svenningsen er pr. 1. juli forfremmet til president for Nordeuropa hos Schneider Electric

Del artiklen på

Efter blot 1½ år i rollen som president for Schneider Electric i Norden og Baltikum får Niels Svenningsen fra den 1. juli 2017 udvidet sit område: Den 52-årige danskers ansvar udvides til at omfatte hele Nordeuropa, der har en samlet omsætning på 11 mia. kr.

Dermed får han det overordnede ansvar for at drive den strategiske og operationelle udvikling med et stærkt fokus på Schneider Electrics intelligente produkter og løsninger, der sikrer effektivitet og energioptimering i såvel virksomheder som private hjem.

I sin nye stilling skal Niels Svenningsen sikre vækst og større markedsandele i tæt samarbejde med partnere og kunder og ikke mindst regionens næsten 5000 medarbejdere, der samtidig er det næststørste område for Schneider Electric i Europa.

- Schneiders mål er, at samfundet bliver så elektrificeret som muligt. For det betyder, at vi i endnu højere grad end i dag kan anvende alternative energikilder som vind og sol og stoppe med at bruge fossile brændstoffer. Det er fantastisk at arbejde for en højteknologisk virksomhed, som er global og arbejder for at gøre verden til et bedre sted at være, siger han.

Skal skabe vækst
Niels Svenningsen sidder allerede i Schneider Electric-koncernens europæiske topledelse. Han ser frem til de nye udfordringer:

- Markedets stigende efterspørgsel på integrerede og energieffektive løsninger i energidistribution, datacentre, bygninger og industrien er en fællesnævner i hele Nordeuropa. Schneider Electric har et unikt teknologisk fundament med markedets bredeste portefølje af integrerede løsninger, og nu handler det om at skabe vækst på baggrund af vores stærke markedsposition i Norden og Baltikum, siger Niels Svenningsen.

Niels Svenningsen, der har bopæl i Holte, arbejder ud fra Schneider Electrics danske hovedkontor i Ballerup, og er nu en af de højest placerede danskere i europæisk erhvervsliv.

-los


Læs mere om El & Belysning

30/6 2017