Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Installatører topper forventninger i byggeriet

El- og vvs-virksomhederne ser lyst på fremtiden – både når det gælder omsætning og beskæftigelse. Det viser helt nye tal for byggeriets konjunkturindikatorer fra Danmarks Statistik

Del artiklen på

De danske el- og vvs-virksomhederne havde i oktober 2016 de mest positive forventninger af alle byggeriets brancher til den fremtidige udvikling i omsætning og beskæftigelse de kommende tre måneder. Det viser helt nye tal for byggeriets konjunkturindikatorer fra Danmarks Statistik.

De positive forventninger kan også aflæses i installatørernes ordrebøger. I oktober 2016 havde el- og vvs-virksomhederne i gennemsnit en ordrebeholdning på henholdsvis 5,3 og 5,2 måneder. Det er en stigning på knap en måned for begge brancher i forhold til oktober 2015.

- De positive forventninger er et udtryk for, at installationsbranchen er inde i en god udvikling med en pæn aktivitetsvækst. Samtidig er branchen mindre påvirket end andre dele af byggeriet af, at vinteren nærmer sig, siger Rasmus Larsen, der er økonomisk konsulent i Tekniq.

- Derudover så bidrager den grønne omstilling i form af energieffektivisering og automation i industrien til branchens aktivitet. Det skal dog bemærkes, at det ikke er alle markeder og geografiske områder i installationsbranchen, der er præget af samme optimisme, fastslår han.

-cmn

Læs mere om El & Belysning

28/10 2016