Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Integrerer nu LED-lys i lofterneDet er let og hurtigt at klikke det nye LED-lyspanel på plads i et Dampa Clip-in systemloft.

Integrerer nu LED-lys i lofterne

Dampa har designet en fuldt integreret belysningsløsning med LED-lyspaneler i egne loftssystemer

Del artiklen på

Byggeprojekter med Dampa-lofter kan nu give bygherrer store besparelser på lysregningen. Det skyldes virksomhedens lancering af nyudviklede, fuldt integrerbare LED-paneler til Dampa Clip in-loftssystemer.

De sparer op til 60 % energi og holder i 15 år ved normal brug. Systemet er allerede blevet præsenteret for den maritime sektor, der hurtigt har taget løsningen til sig, og nu præsenteres den for byggesektoren.

Her har Dampa allerede mødt stor forhåndsinteresse.

- Markedsundersøgelser har vist, at der er efterspørgsel på en samlet løsning med integreret lys i vores lofter, hvilket vi nu honorerer. Der er tale om et integreret design med hurtig montage og demontering, og vi kan tilbyde det til både nybyggeri og renovering af eksisterende bygninger, hvor der er monteret Dampa Clip in-loftssystemer, fortæller Michael Nykjær fra Dampa, der har udviklet individuelle loftsløsninger til bygge- og marinesektoren i over 60 år.

- Og det er kun første skridt. Vores vision er at blive en systemleverandør, der vil kunne tilbyde intelligente lofter med lyddæmpning, lys, køling og ventilation, tilføjer Michael Nykjær.

Montering på ét minut
En af de store fordele ved det nye LED-lys er den hurtige vej fra beslutning til realisering. På bare ét minut kan det ny LED-panel klikkes på plads i et Dampa Clip in-loftssystem, hvorefter virksomheden kan få en straks-besparelse på elregningen og en behagelig, ensartet belysning til gavn for det fysiske arbejdsmiljø.

- Funktion og økonomi kommer til at spille godt sammen. Og snart, når alle nye bygninger skal igennem en certificering for bæredygtighed, bliver vi med denne løsning for alvor attraktive for flere interessenter, fastslår Michael Nykjær.

Samlet set kan bygherrernes besparelser på deres lysregninger løbe op i millioner af kroner. Efter kun to til fire år kan investeringen med energitilskud være betalt tilbage, og først efter 50.000 timer eller cirka 15 år ved otte timers daglig brug er det tid til udskiftning.

Resultat af klyngesamarbejde
Det nyudviklede LED-lys er resultatet af dannelsen af et nyt, stærkt, fynsk-domineret klyngesamarbejde, som har Dampa, lysfirmaet Danmind i Odense, Energi Fyn, elinstallationskæden TS-gruppen og Grenke Leasings fynske afdeling som partnere. Danmind har stået for den lystekniske udvikling af LED-panelet.

De nye LED-lys er CE-mærket, RoHS-certificeret og i energiklasse A+, og der er tre års garanti på dioder og driver.

-los

Læs mere om El & Belysning

26/6 2017