Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Mangel på arbejdskraft kan bremse væksten

Installationsbranchen har positive forventninger til de kommende tre måneder. Hos Tekniq er man i gang med en række tiltag, der skal sikre den nødvendige arbejdskraft de kommende år

Del artiklen på

Der er positive takter i installationsbranchen, hvor manglende efterspørgsel ikke længere betragtes som den største udfordring.

Til gengæld er virksomhederne begyndt at mærke konsekvenserne af, at der er for få faglærte hænder til at løfte opgaverne. Noget, man ikke i samme grad har set siden højkonjunkturen i 2007 og 2008. Det viser byggeriets konjunkturbarometer, som Danmarks Statistik i dag har offentliggjort.

Derfor er der ifølge Tekniq Installatørernes Organisation brug for at fastholde og styrke de forskellige tiltag, som allerede er sat i værk for at sikre den nødvendige faglærte arbejdskraft.

Fokus på rekrutteringen
- Det er meget positivt, at manglende efterspørgsel fylder mindre i installationsvirksomhedernes dagligdag. Det viser, at der for alvor igen er ved at komme gang i ordrebøgerne, og potentialet for en endnu større fremgang er bestemt til stede, siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i Tekniq:

- Manglen på arbejdskraft kan dog bremse opsvinget, men heldigvis er der en række forskellige tiltag, branchen kan arbejde systematisk med for at skaffe de nødvendige hænder. Det gælder både rekruttering af flere dygtige unge, inkluderingen af udenlandsk arbejdskraft og ikke mindst fastholdelse af eksisterende medarbejdere i branchen. Især det sidste kan vi allerede nu se, at branchens virksomheder er blevet meget bedre til, tilføjer Tekniq’s adm. direktør.

På positivsiden viser konjunkturbarometret også, at 58-65 procent af installationsvirksomhederne ikke oplever nogen produktionsbegrænsninger. Og hvad angår forventningerne til de kommende tre måneder, er installationsvirksomhederne de mest positive i byggebranchen, når det gælder både omsætning og beskæftigelse.

-cmn

Læs mere om El & Belysning

29/11 2016