Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

Ombygger energislugende lyskilder til LEDFischer Lighting ved Lars Elmvang vandt prisen for Årets Nyhed på brancheudstillingen Idræt, Kultur og Fritid 2017 med en specialløsning til sportshaller.

Ombygger energislugende lyskilder til LED

Den nystartede lampevirksomhed Fischer Lighting starter sit første leveår med regnskabsoverskud på bæredygtig renovering af armaturer

Del artiklen på

Fischer Lighting opgraderer belysning i professionelt byggeri med ønske om energibesparelse samtidig med genbrug af store dele af armaturet i en tidsbesparende arbejdsgang.

Interessen for den nystartede virksomhed er stor, og man har fået godt fat i omkostningsbevidste og miljørigtige bygherrer med en unik ombygning af gamle energislugende lyskilder til moderne LED. Det har givet et regnskabsmæssigt overskud på 40.000 kroner i 2016.

- Fischer Lighting er født ud af filosofien om den cirkulære økonomi med genbrug af materialer til nye produkter. Det har fået os til at udvikle et koncept, hvor materialeforbruget og installationstiden ude hos kunden er minimalt. Det giver korte tilbagebetalingstider og med vores patenter er det indtil videre et marked, vi har for os selv, siger partner og director of strategy, Lars Elmvang.

DTU-interesse for lampegenbrug
Et nyt forskningsprojekt i samarbejde med blandt andet Delta og DTU skal dokumentere fordelene ved at genbruge eksisterende lamper sammenlignet med nye LED-armaturer med henblik på lyskvalitet og miljøbesparelser. Projektet sker derudover i samarbejde med Henning Larsen Architects og energifonden Sustain Solutions.

- Mange personer kan være skeptiske overfor at genbruge de eksisterende armaturer, da de tror, at de får noget bedre ved at købe nyt. Projektet skal afskaffe denne tankegang i samarbejde med nogle af landets dygtigste ved at dokumentere de store fordele ved genbrug af eksisterende armaturer. Både i forhold til miljø, lyskvalitet, levetid og økonomi, siger Lars Elmvang.

-los

Læs mere om El & Belysning

15/6 2017