Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

De største modeller i front på ScanMekAL708 er nyt overhoved i Mustang-familien og er med på ScanMek 2017.

De største modeller i front på ScanMek

Scantruck benytter sin egen maskinmesse til premiere på ny lift-import

Del artiklen på
Det bliver de store modeller, der kommer til at føre sig frem på Scantrucks traditionsrige messe i eget hus, ScanMek 2017. Når portene slås op i Skive fredag den 20. og lørdag den 21. januar, bliver kodeordet 'størst'. De nye maskiner hos Scantrucks importmærker er nemlig samtidig de største i de respektive produktprogrammer.

Både tyske Weycor og amerikanske Mustang har øget serierne af læssemaskiner i den tunge ende. Der er simpelthen kommet nye største-maskiner hos begge mærker.

Hos Manitou bliver det de store rotationsteleskoplæssere, der får hovedrollen. Og Scantruck benytter ScanMek til også at præsentere det helt nye medlem af familien, tyske PB Platforms, som er en af verdens blot tre producenter af de allerstørste saxlifte.

Både det brede entreprenørprogram fra Komatsu og den store Manitou-familie med teleskoplæssere og lifte lader sig naturligvis repræsentere i rigt mål på ScanMek. Komatsu og Manitou er Scantrucks to helt store mærker, og det er de franske teleskop-folk, der byder ind med de varmeste nyheder i ScanMek anno 2017.

Til land og byg
Læssemaskinerne fra både Weycor og Mustang bejler til såvel entreprenørbranchen som til landbruget. Dermed forudser Scantruck-folkene, at de to mærkers nye topmodeller vil tiltrække sig stor opmærksomhed på ScanMek.

Weycors nye model AR 250e er tyskernes største i den 15 maskiner store serie. AR 250e vejer 13,8 tons og er hele 4,5 tons tungere end Weycors næststørste læsser, AR 105e. Familiens nye overhoved gør sig i øvrigt bemærket ved et lavt støjniveau på trods af 215 heste i maskinrummet.

AL708 er førerhingst med sine 4500 kg hos de mindre læssemaskiner fra Mustang. De amerikanske minilæssere består af otte forskellige modeller fra 1721 kg, og med på ScanMek er blandt andre også seriens næststørste maskine og umiddelbare lillebror til AL708. Nemlig AL608, som tynger badevægten med 3937 kg i kampklar tilstand.

Nem roterende
Blandt de nyeste nye er rotationsteleskoplæsserne MRT 2145 med tilnavnet 'Easy' som markering af, at Manitou-konstruktørerne netop har tilsigtet en maskine, der er nem at manøvrere og betjene. Franskmændene har gjort en dyd af at levere tre maskiner i én med rotationsserien. Maskinerne kan tjene såvel som kran, som arbejdsplatform og naturligvis som teleskoplæsser.

MRT 2145 har en løftekapacitet på 4500 kg og løftehøjde på op til 20,60 meter.
Den større MRT 2550 magter hele fem tons og præsterer løftehøjde op til 24,70 meter. Her er det Mercedes, der leverer den nye Final Tier 4-motor.

De store saxlifte
Den nye dreng i Scantruck-klassen, den tyske lift-producent PB Platforms, debuterer hos sin nye, danske importør og forhandler med saxliften PB S171-12ES. Stor, selv om den langt fra er PB’s største. Den lange typebetegnelse dækker over en lift med arbejdshøjde på 17,10 meter, og der er plads at røre sig på deroppe i højden. Arbejdsplatformen kan blive op til 390 x 119 cm.
Selv om PB S171-12ES har ganske imponerende mål, er den næsten en lilleput i programmet over nogle af verdens største saxlifte. PB Platforms brillerer således med også at producere en lift med arbejdshøjde på godt og vel 27 meter. Platformen er 7,98 x 2,40 meter – næsten 20 kvadratmeter.

Liv på gæstestandene
Foruden de mange nye maskiner fra hele seks markante importmærker, gearer Scantruck sig til igen at fylde centret med brugte maskiner. Den store brugthal udbygges til ScanMek, som traditionen byder, med suppeteltet, hvis popularitet stiger i takt med kuldegraderne ude.

En af udstillingshallerne helliges som tidligere en række af Scantrucks faste leverandører at udstyr og grej til entreprenør- og landbrugsmaskinerne. 15 gæsteudstillere har meldt klar til at vise og fortælle om materiel af mange forskellige slags. Også Scantrucks egne lagerfolk er klar til at vise tilbehør frem.

Selv bemander Scantruck-folk en servicestand, hvor de er klar til at informere ScanMek-besøgende om både firmaets servicekoncept generelt og om TCO specielt. De tre bogstaver TCO bliver til stadighed mere interessante for maskinejerne, som ikke i så høj grad fokuserer på maskinernes anskaffelsespris som på de løbende omkostninger. TCO står for Total Cost of Ownership og beskriver præcist omkostningerne i ejertiden for den enkelte maskine.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

6/1 2017
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBelægningsudstyrBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGeneratorerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerVibrationsmaterielTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder