Aktuelle nyheder - EntreprenørMateriel

Gylden hjelm til eliteværkstederEn smiley med gylden hjelm er udtryk for 1½ års stikprøver og værkstedskontrol uden anmærkninger.

Gylden hjelm til eliteværksteder

Dansk Byggeris Materielsektion har indført kontrolordninger for de tilknyttede værksteder. Tre glade smileys i træk udløser en smiley med gylden hjelm

Del artiklen på

Nogle har indført en elitesmiley, men for at blive i maskinbranchens sprog har Materielsektionen sammen med Force Technology indført en gylden hjelm til værksteder, der tre gange i træk opnår en glad smiley, når Force Technology kommer på deres halvårlige kontrolbesøg.

I henhold til lovgivningen skal mekanisk drevne hejse-, løfte- og transportredskaber hvert år have udført et lovpligtigt sikkerhedseftersyn. Det lovpligtige sikkerhedseftersyn skal udføres af leverandøren eller en anden sagkyndig.

Inspektør Brian Pedersen, Force Technology har besøgt både entreprenør-, landbrugs- og udlejningskunder for at gennemføre stikprøvekontroller, og er én af de to inspektører, som kommer på de halvårlige værkstedsbesøg.

- Hvis man får tre glade smileys i træk, så udløser det en glad smiley med gylden hjelm, men den bevarer man kun, hvis man til stadighed lever op til den glade smiley. En enkelt maskine med et par såkaldt ikke-alvorlige fejl, så er der en neutral smiley, og så går der 1½ år, før man igen kan opnå en gylden hjelm, så det er en ganske krævende ordning, siger Brian Pedersen.

Hæver kvalitetsniveauet
Direktør Rasmus Andersen fra udlejningsfirmaet A.O. Materiel i Fredericia er blandt de virksomheder, der har fået tildelt en gylden hjelm i Liftkontrolordningen.

 - Jeg er helt 100% sikker på, at Materielsektionens Maskinkontrol og Liftkontrol bidrager til at hæve niveauet på danske værksteder. Vi bruger det både internt og eksternt. Internt er mekanikerne stolte over at arbejde på et værksted, hvor der er styr på procedurerne, og hvor værktøjerne er i orden. De er glade for at være i en virksomhed, der overholder kravene til sikkerhed og miljø. Der er fastholdelse af den gyldne hjelm en yderligere motivation, og det betyder også noget for tiltrækning af nye medarbejdere, siger Rasmus Andersen.

- En anden faktor, som omfatter både DRA-certificeringen og Liftkontrolordningens gyldne hjelm er dokumentationen overfor store kunder om, at vi har orden på virksomheden. Når vi vil handle med store firmaer, så vil de gerne sikre sig, at vi har styr på kvalitetskontrol, miljø og sikkerhed, og det kan vi dokumentere med DRA-certificering og en gylden hjelm på kontrolrapporten fra Liftkontrollen, siger Rasmus Andersen.

Der er 44 værksteder tilknyttet Liftkontrollen og 29 værksteder tilknyttet Maskinkontrollen.

-cmn

Læs mere om EntreprenørMateriel

24/11 2016
EntreprenørmaskinerBelysningBrancheforeningByggepladsindretningByggestrømDræningGummihjulslæsserHavnerenoveringHejsHydrauliske pumperKontorvogneKranerLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNaturgenopretningNedskæring og demonteringOpvarmningOversvømmelserPavillonerRendegraverRullestilladsSalg af lifteSandafretter til minigraverSaxliftSemimobilkranerStigerStilladserTårnkranerTeleskoplæsserUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.