Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Intelligent råstyrke i grusgraven ved HedenstedDagens stjerne, Komatsu D65PXI-18 i dansk premiere med fuldautomatisk maskinstyring.

Intelligent råstyrke i grusgraven ved Hedensted

Mange entreprenører, maskinførere og andre fagfolk var i lørdags til premiere på Komatsu-dozer med fuldautomatisk maskinstyring

Del artiklen på

Det var lidt som styrkeløft i Mensa – de topintelligentes forening. Den ypperste intelligens parret med masser af råstyrke. Og det trak folk af huse, selv om vejrudsigten var typisk dansk.

Mange entreprenører, maskinførere, landmålere og andre fagfolk troppede i lørdags op i entreprenørfirmaet Ejvind Laursens grusgrav ved Hedensted, da Scantruck bød på dansk premiere på Komatsu-dozeren D65PXI-18 udrustet med fuldautomatisk maskinstyring.

Fagkundskaben har betegnet IMC - Intelligent Machine Control - som en del af fremtiden. Den har Komatsu altså allerede implementeret i flere maskiner.
Foruden at præsentere maskinerne med den nyeste, avancerede maskinstyringsteknologi, rummede arrangementet også en solid portion faglighed og networking i form af informative oplæg for blandt andre landmålere.

Mere intelligens og hybrid
Dozeren D65PXI-18 fik dansk premiere, da maskinen imponerede fagfolket i grusgraven. Den fik selskab af den mindre D61PXI, også med Intelligent Machine Control, og som ligeledes boltrede sig i den tunge jord efter en del regn.

Grusgrav-arrangementet bød tillige på lejlighed til at se både Komatsu-gravemaskine med IMC og Komatsu-gravemaskine i nyeste hybrid-udgave. En Komatsu PC210LCI demonstrerede, at intelligent styring absolut ikke kun er forbeholdt dozerne. Og entreprenørfirmaet Frisesdahls nye Komatsu HB365LC-3 havde taget turen fra Vejen for at vise hybrid-teknik i praktisk anvendelse. Tillige deltog Topcon i begivenheden og viste GPS-materiel til landmåling.

-jhn


Læs mere om EntreprenørMateriel

22/8 2017
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder