Aktuelle nyheder om byggebranchen - EntreprenørMateriel

Ny metode til at bøje beton

Ny metode til at bøje beton

I samarbejde med hollandske ingeniører har Hi-Con gjort det muligt at levere betonelementer med en krumning på op til tre meter pr. løbende 25 meter

Del artiklen på
Gennem intensiv forberedelse, innovation, afprøvning og dokumentation i løbet af de sidste to år har Hi-Con sammen med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft udviklet en banebrydende metode til koldbøjning af elementer udført i CRC i2 - en type af Ultra High Performance Concrete.

CRCi2 er en ny generation af konstruktiv beton, hvor betonens ubegrænsede formbarhed kombineres med stålets styrke, der gør det muligt for Hi-Con at levere præfabrikerede UHPC elementer med frit variabel krumning uden behov for investering i dyre og komplekse forme.

Metoden, der er et udtryk for Hi-Cons strategi for konstant innovation og samarbejde samt løbende udfordring af potentialet i teknisk innovation inden for Ultra High Performance Beton, er blevet gennemført i tæt dialog med det hollandske ingeniørfirma Pieters Bouwtechniek Delft.

Teknologien er unik for UHPC materialet CRC i2 og udnytter fuldt ud materialets såkaldt 'strain hardening' egenskaber baseret på Hi-Cons omfattende dokumentation om de kemiske processer i de tidlige stadier af hærdning af det ekstremt alsidige UHPC materiale. Som udgangspunkt kan betonen (efter den er støbt) bøjes op til tre meter på en længde på 25 meter. Processen med at bøje elementet tilpasses det enkelte element, men vil typisk vare fire-fem uger før elementet har opnået den ønskede krumning. Kold-bøjningen skal foregå, mens betonen er så 'ung' som mulig.

Teknikken gør det muligt først at støbe elementerne i enkle lige stykker og derefter bøje dem til den ønskede krumning gennem en omhyggeligt styret proces. På denne måde kan elementer leveres med individuel krumning uden de fordyrende omkostninger til en lang række komplicerede forme.

-kj

Læs mere om EntreprenørMateriel

3/1 2017
EntreprenørmaskinerAnlægsmaskinerArbejdsteltBelysningBelægningsudstyrBeton UdstyrByggepladsindretningByggestrømExpanderbolteFejemaskinerGeneratorerGravekasserGummihjulslæsserHejsHydraulikhammerKapsaveKontorvogneKran UdstyrKranerKroghejsevognLagerhalLandmålingLasereLifteLiftudlejningMaskinstyringMaterielopbevaringMinigraverMinilæsserNedbrydnings-robotterNedskæring og demonteringOpvarmningOverdækningPavillonerPresenningRullestilladsSalg af lifteSandafretterSaxliftSemimobilkranerSliddeleStigerStilladserStøbelederTårnkranerTeleskoplæsserTelthalUddannelseUdlejningVakuumløfterVejesystemerVibrationsmaterielTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder